완벽한 커피 한 잔은 매우 주관적이고 개인적인 것이지만, 더 좋은 커피를 만들려면 과학자들이 실험실에서 직접 가져온 적절한 준비 방법을 따르세요.
Kako pripraviti dobro skodelico kave? Obstaja nešteto nasvetov, a eden naj bi bil 옳은 … in ima opraviti s temperaturo vode.
Znanstveniki so bili znova pridni, saj so v raziskavi o vplivu temperature kave, ko jo uživamo, na samo vsebino pijače analizirali 36 različnih okusov kave, ki so bili pripravljeni na različni temperaturi, narejeni z različnimi vrstami zrn in so bile uživani pri različnih temperaturah.
Izkazalo se je, da je temperatura vode ključna, 그것은 pitje vrele kave, kot ugotavljajo, veliki NE. Po pravilu bi morala temperatura kave biti 70 stopinj Celzija, če pijete arabski kavovec. Za tiste, ki imate radi robusto, je bolje, da je temperatura še nižja. Pitje kave pri 50 do 60 stopinjah Celzija ustvari bogatejše in intenzivnejše okuse. To pa naj ne bi bilo vse.
Kot pišejo, obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko izboljšajo okus: mletje, svežina zrn 그리고 razmerje med kavo in vodo 그리고 kakovost vode. Celo temperatura, na kateri pripravljate kavo, lahko vpliva na okus. Višja kot je temperatura, več okusnih kavnih spojin ekstrahirate, pišejo znanstveniki.
Ljubitelji kave lahko sledite navodilom znanstvenikov in morda postane ravno ta recept sveto pravilo za pripravo najbolj okusne skodelice kave.
추가 정보:
sciencedirect.com