fbpx

영화 역사상 최악의 특수효과 장면 모음

Posebni učinki, ki so se izrodili.

Posebni učinki so ena od specialitet filmske industrije in večna fascinacija Hollywooda z njimi je pripeljala do neverjetnih rezultatov, zaradi česa smo na filmskih platnih priča prizorom, ki jemljejo sapo. A posebni učinki niso bili vedno v prid filmu. Zadnja leta gre uporaba predaleč, zato se številni režiserji po pristnost zatekajo k prijemom iz preteklosti, no mi pa smo izbrskali kompilacijo prizorov, kjer so se ustvarjalci filma z uporabo digitalnih efektov naravnost osmešili.

Tako kot ste imeli vi v mladosti obdobje, ki bi ga najraje pozabili, ima tudi filmska industrija trenutke, ki bi jih najraje izbrisala iz spomina, posebej na področju 특수 효과. Napredni efekti enega obdobja so namreč 조롱의 대상 naslednjega.

더 읽어보기: Vizualna pojedina: 40 let posebnih učinkov v eni minuti

Globoka modrina in trenutek, ki bi ga z vidika posebnih učinkov filmski ustvarjalci raje pozabili.
Globoka modrina in trenutek, ki bi ga z vidika posebnih učinkov filmski ustvarjalci raje pozabili.

Se spomnite prizora iz filma Globoka modrina (Deep Blue Sea), kjer je Samuel L Jacksona med monologom požrl morski pes? Ali pa prizora iz filma Mumija se vrača (The Mummy Returns), kjer skozi vrata vdre škorpijon v podobi Dwayna Johnsona? Zdaj se boste tovrstnim prizorom gotovo smejali, a bodite prizanesljivi, saj smo vsi imeli čudne faze v življenju.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.