매달 6가지의 새롭고 흥미로운 레시피를 준비할 예정이니 열심히 팔로우 하시고 잼니카 상금 게임에 참여해보세요.
성분: 1 kg mehke moke, 5 rumenjakov, 50 g olja, sol, žlica mleka, mlačna voda
준비: Brez domačih mlincev prav gotovo ni prave Martinove pojedine, ki se praznuje 11. novembra. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo nekaj časa počivati. Oblikujemo šest hlebčkov, ki jih razvaljamo na okroglo, a ne na tanko. Pečeni morajo biti svetlo rumeni in napihnjeni ter mehurčasti. Ohlajene nalomimo na koščke ter jih polijemo (v skledi) s slanim kropom. Ko se zmehčajo, odvečno vodo odlijemo. Če nimamo časa za pripravo mlincev, so prav dobri tudi že pripravljeni, ki jih skuhamo po navodilih proizvajalca.
V kolikor želite oddati svoj glas za domače mlince, izpolnite spodnji obrazec.
[emailpetition id=”14″]