fbpx

2014년 월드컵 8강전을 앞두고 국민색깔 간식, 1부

Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako

친구들을 초대하여 2014년 월드컵 경기를 관람하고 현재 축구 강국인 나라에서 먹는 것처럼 간식을 대접해보세요! 콜롬비아식 닭날개, 브라질식 pão de queijo, 네덜란드식 kaasstengels... 국민 간식 요리법은 확실히 이름을 발음하는 것보다 쉽습니다!

Zakaj ne bi gledanja tekem Svetovnega prvenstva v nogometu 2014 popestrili z nacionalno obarvanimi prigrizki? Zaloga bo zagotovo pošla še pred prvim polčasom! Recepti za nacionalne prigrizke, ki vedno zmagajo, so le nekaj klikov stran!

Pão de queijo ali sirne kroglice iz Brazilije

Hrustljava zunanjost, mehka sredica in nepozaben vonj popularnega brazilskega prigrizka vam bodo za vedno vtisnili spomin na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Sestavine za pribl. 20 rolic:
1 ½ skodelice polnomastnega mleka
물 1컵
1 skodelica stopljenega masla (ali rastlinskega olja)
4 ½ skodelice tapiokine moke
계란 5개
2 ½ skodelice naribanega parmezana
2 stroka česna (nasekljanega)
소금 1티스푼

Pão de queijo ali sirne kroglice iz Brazilije
Pão de queijo ali sirne kroglice iz Brazilije

준비:
Mleko, vodo in stopljeno maslo (ali olje) segrejte v ponvi in ko zavre, dodajte moko in sol ter mešajte, dokler ne nastane gladka pasta. Vmešajte česen in odstavite za 10 minut.
Vmešajte jajca in sir ter maso oblikujte v kroglice, ki naj bodo malce večje kot golf žogice. Odložite jih na pomaščen pekač ali peki papir in jih 15-20 minut pecite v pečici (do zlatega), ki ste jo pred tem segreli na 180 C.
Kroglice postrezite, dokler so še tople! Pazite le, da ne bodo pošle še pred pričetkom tekme!

Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako

Za perutničke obstaja na tisoče receptov in v 95% bodo izpadle odlično! Okusna in dokaj lahka je tudi kolumbijska verzija pečenih perutničk s koriandrovo omako živih barv in še bolj živahnih okusov!

성분:
– 24 perutničk
– sol in poper
– 1 jedilna žlica rastlinskega olja
– 1 skodelica piva
– 5 šalotk, nasekljanih
– 6 strokov česna, nasekljanega
– 1 velika čebula, nasekljana
– 1 jedilna žlica mlete kumine

소스:
– ½ skodelice šalotk
– 2 stroka česna
– 2 skodelici listov koriandra
– ¼ skodelice nasekljane mete
– 2 jedilni žlici olivnega olja
– 4 jedilne žlice soka limete
– sol in črni poper
– 1 jedilna žlica sladkorja
– ¼ čajne žličke mlete kumine

Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako
Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako

준비:
Rastlinsko olje, pivo, šalotke, česen, kumino in čebulo iz prve skupine sestavin zmešajte v mešalniku, da dobite gladko marinado. Piščančje perutničke operite, posušite in začinite s soljo in poprom. Dajte jih v posodo, prelijte z marinado in za najmanj 3 ure (ali najbolje čez noč) pustite v hladilniku.
Po pretečenem času pečico segrejte na 200 C. Perutničke položite na peki papir in pecite, dokler ne postanejo ravno prav hrustljave in dobro pečene.
Medtem ko se pečejo, lahko pripravite omako iz koriandra. Postopek je preprost: vse sestavine za omako zmešajte v procesorju, da se hitro nasekljajo. Za dodaten kick lahko omaki dodate še meto. Perutničke lahko postrežete v več malih skledah z omako kot prilogo, tako da bo med tekmo lahko vsak nemoteno zobal svojo zalogo perutničk. Buen provecho!

Nizozemska: Sirne palčke ali Kaasstengels

Dosegljive sestavine, hitra priprava in preprost recept… ko bi le bila pot do nogometne zmage tako enostavna kot je priprava Kaastengels!

성분:
125 g slanega masla
달걀 노른자 2개
25 g škroba
다용도 밀가루 150g
100 g naribanega nizozemskega sira (npr. Gauda, Edamec)
¼ čajne žličke pecilnega praška
장식용:
50 g naribanega sira
달걀 노른자 1개

Nizozemska: Sirne palčke  ali Kaasstengels
Nizozemska: Sirne palčke ali Kaasstengels

준비:
Z mešalcem zmešajte dva rumenjaka in maslo ter počasi dodajajte nariban sir. Ročno vmešajte moko, škrob in pecilni prašek. Testo zmesite in oblikujte dolgo rolo. Narežite jo na ploščice (pribl 1x3cm) in jih položite na peki papir. Premažite jih s stepenim rumenjakom in posujte z naribanim sirom. Lahko se malce poigrate in dodate najljubša zelišča, npr. timijan, rožmarin, origano. Če želite, da bolj hrustljajo, dodajte sezam, kumino, mak. Položite jih v pred tem segreto pečico na 180 C, kjer naj se pečejo približno 15 minut oz. dokler ne postanejo zlato rumene barve. Pa dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.