최고의 Eis Greissler 아이스크림이 "전통적으로 귀족적인" 비엔나에서 발견될 수 있다고는 결코 생각하지 못하겠지만, 진실은 매우 가깝습니다. 적어도 도시 중심부의 Rotenturmstraße를 따라 이어지는 긴 줄에서 기꺼이 기다리려는 많은 사람들에 따르면.
Cilj čakajočih je čisto majhen, a lično opremljen sladoledni butik Eis Greissler. Na stenah visijo krožniki z napisi, v stilu ”brez umetnih arom”, ”bio mleko od naših kravic”, ”sladoled z dežele” … Sladoled je organski, izdelujejo ga iz svežega sadja in iz mleka krav, ki se pasejo na njihovi farmi. Anna, Berta in Mizzi so le tri izmed njih (vseh skupaj je 35), ki dajejo mleko za ta čudoviti sladoled. Pasejo se v Krumbachu na Avstrijskem in kako bi šele mukale, če bi videle vrste, ki se vijejo za eno samo kepico sladoleda iz tega mleka.
Zgodba Eis Greissler je zanimiva. Andrea and Georg Blochberger sta kmeta, ki sta mleko teh krav oddajala bližnjim šolam. Leta 2011 sta imela presežek mleka in ker ga nista želela vreči stran, sta iz njega ustvarila sladoled. Bil je dober, pravzaprav odličen in kaj kmalu se je v centru Dunaja predstavil Eis Greissler. Tu lahko izbiramo med približno dvajsetimi okusi, klasičnimi in manj klasičnimi, kot je okus kozjega mleka ali špargljev. Osem okusov je tudi veganskih, 100 % sadnih. Malina je prav taka kot sveže utrgana z grmovja, o hruški pa pravijo, da je škoda izgubljati besed.
추가 정보: www.eis-greissler.at