비건 스니커즈 아이스크림은 맛의 진정한 시이며, 스니커즈 초콜릿과 침을 흘리게 만드는 유혹적인 아이스크림의 완벽한 조합입니다. 가장 좋은 점은 집에서 직접 디저트를 준비할 수 있다는 점입니다.
Čeprav je ta recept veganski, lahko nekatere sestavine kot je sladoled enostavno nadomestimo z mlečnim sladoledom in tako recept po želji prilagodimo. Prav tako lahko nekoliko eksperimentiramo pri izbiri okusa sladoleda, lahko izberemo katerikoli veganski sladoled vanilija z nevtralnim okusom, ali pa 비건 아이스크림 z okusom karamele. Tudi okusa kot sta čokolada ali kava znata ustvariti harmonijo okusov v naših ustih, zato je izbira prepuščena samo nam in našim željam. Seveda ni nujno, da sladoled kupimo, saj si ga lahko preprosto prepravimo kar doma, z le nekaj preprostimi sestavinami. Najbolje, da je sladoled že v vsaj nekoliko kvadratnih banjicah, da ga bomo lahko narezali na rezine. Sedaj pa zavihajmo rokave!
Recept za odličen veganski Snickers sladoled
성분:
- 1 banjico veganskega sladoleda po našem okusu
- 18 dateljnov brez koščic za pripravo dateljnove karamele (glej postopek)
- Pol skodelice praženih slanih arašidov
- 340 g sesekljane veganske čokolade
- 15 ml kokosovega olja (po želji)
프로세스:
Sladoled narežemo na 1-1,5 cm rezine in jih postavimo na peki papir ter zamrznemo za okoli 30 minut, da se strdi. Medtem lahko pripravimo karamelo iz dateljnov. Dateljne brez koščic postavimo v mešalnik (blender) z visoko hitrostjo in zmešamo. Če so dateljni izsušeni, jih najprej za 10 minut namočimo v vodi in jih nato predhodno odcedimo. Dateljne v mešalniku mešamo dokler ne dobimo kremaste paste (za pospešitev lahko dodamo žličko ali dve tople vode) in ji nato dodamo malce soli (po našem okusu). Iz zmrzovalnika vzamemo rezine sladoleda in po njih razmažemo dateljnovo karamelo in majhno pest arašidov, nato rezine ponovo postavimo v zmrzovalnik. Medtem lahko v 전자 레인지 (30 sekund) stopimo čokolado in kokosovo olje. Iz zmrzovalnika ponovno vzamemo rezine in jih po vrhu bogato pokapajmo s 초콜릿 (nekaj čokolade pustimo za konec). Pokapajmo jih hitro, da se rezine ne preveč stopijo in jih nato ponovno za 30 minut postavimo v zmrzovalnik. Ko so rezine trde, spodnji del pomočimo v preostalo čokolado in jih na koncu ponovno postavimo v zmrzovalnik. Servirajmo jih direktno iz zmrzovalnika, tako kot bi običajen sladoled, saj se topijo. Pa dober tek!