약간 오르는 길은 우리를 오래된 류블랴나의 한적한 지역으로 안내합니다. 그곳에는 매력적인 영혼을 지닌 단순해 보이는 빵집이 같은 이름의 숫자에 숨겨져 있습니다.
Navkljub minimalističemu slogu prostora, pomešanim s staromeščanskim duhom, je prostor napolnjen z ljubko domačnostjo sončne družinice Gerželj. Nasmejani mojster Andrej vsak dan vlaga veliko ljubezni v prav vsako kruhasto stvaritev. In ustvari jih veliko, ponujajoč vedno nov, raznolik nabor kakovosti polnega okusa. Že ob vstopu pogled pritegne v steklo obdano, razkošje prefinjenih francoskih baguette, rženih hlebčkov in olivnih štručk, prepojenih s slanostjo primorskega vetriča. Z nekaterimi smo se porazvajali tudi sami, zato lahko z vso gotovostjo pripovedujemo o zapeljivi skušnjavi okušanja hrustljavosti in sočnosti ravnokar spečenih kruhkov. Prva butična pekarnica v Ljubljani, ki časti visokomeščansko uživanje, tako s svojo osmico v podobi spominja na neskončnost – neskončnost žgečljivega vonja svežih dobrot, neustavljivo pregrešnih okusov in topline srečnih trenutkov.
Popolnoma očarani, v naslednjem tednu razkrivamo še slastnejši del zgodbe skozi pogovor z osrčjem pekarnice, Andrejem Gerželjem.