Pekarna Osem: toplina zapeljivih dobrot

Zadnjič posodobljeno: :

Rahlo vzpenjajoča se pot nas vodi v osamljen predel stare Ljubljane, kjer se na istoimenski številki skriva na videz preprosta pekarnica, ki v sebi nosi očarljivo dušo.

Osnovne Informacije
Naslov

Pekarna Osem
Gornji trg 8
Ljubljana

Povezava

Pekarna Osem

Urnik

Pon - Pet: 8.00 - 18.00

Kontakt

040 562 699

Navkljub minimalističemu slogu prostora, pomešanim s staromeščanskim duhom, je prostor napolnjen z ljubko domačnostjo sončne družinice Gerželj. Nasmejani mojster Andrej vsak dan vlaga veliko ljubezni v prav vsako kruhasto stvaritev. In ustvari jih veliko, ponujajoč vedno nov, raznolik nabor kakovosti polnega okusa. Že ob vstopu pogled pritegne v steklo obdano, razkošje prefinjenih francoskih baguette, rženih hlebčkov in olivnih štručk, prepojenih s slanostjo primorskega vetriča. Z nekaterimi smo se porazvajali tudi sami, zato lahko z vso gotovostjo pripovedujemo o zapeljivi skušnjavi okušanja hrustljavosti in sočnosti ravnokar spečenih kruhkov. Prva butična pekarnica v Ljubljani, ki časti visokomeščansko uživanje, tako s svojo osmico v podobi spominja na neskončnost – neskončnost žgečljivega vonja svežih dobrot, neustavljivo pregrešnih okusov in topline srečnih trenutkov.

Popolnoma očarani, v naslednjem tednu razkrivamo še slastnejši del zgodbe skozi pogovor z osrčjem pekarnice, Andrejem Gerželjem.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Remi’s place – razvajajte svoje brbončice v središču Ljubljane