fbpx

휴일 베이킹: 최고의 쿠키 레시피

휴일 베이킹을 진정한 즐거움으로 만들어 줄 최고의 쿠키 레시피는 다음과 같습니다!

우리보다 앞서 있어요 praznična peka, čas, ko kuhinje res omamno dišijo! V nadaljevanju preverite, kateri so najboljši recepti za piškote. Te lahko seveda spečete kadarkoli. Želimo vam prijetno sladkanje!

휴일 베이킹: 최고의 쿠키 레시피

Preprosti božični piškoti

Preprosti božični piškoti
Preprosti božični piškoti

성분

  • 밀가루 250g
  • 달걀 1개
  • 150 gramov sladkorja
  • 버터 150g
  • 바닐라 설탕 2봉지
  • 1 vrečka rumovega sladkorja
  • 슈가파우더(뿌릴용)

준비

Najboljši recepti za piškote seveda ne morejo biti brez recepta za preproste božične piškote. Vse sestavine zmečemo skupaj in na hitro umesimo. Maslo se pri tem ne sme preveč zmehčati. Testo nato za okoli pol ure postavimo na hladno, saj se bo po tem času lažje oblikovalo. Po pretečenem obdobju ga razvaljamo na okoli centimeter debeline in z modelčki izrežemo piškote. S papirjem za peko obložimo pekač in piškote za 15 minut prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Rahlo ohlajene jih lahko nato posipamo s sladkorjem v prahu ali oblijemo s čokolado. Pa dober tek!

Dišeče cimetove zvezdice (cimetovi piškoti)

Dišeče cimetove zvezdice
Dišeče cimetove zvezdice

성분

  • 아몬드 가루 500g
  • 달걀 흰자 5개
  • 가루 설탕 480g
  • 계피 가루 2티스푼

준비

Iz beljakov stepemo sneg. Ko še ni povsem čvrst, enakomerno dodajamo 450 gramov sladkorja. Stepamo 10 minut, da nastane čvrst sneg. Zmešamo cimet in mandlje, jih vmešamo v sneg in postavimo v hladilnik za približno eno uro. Pred tem damo pet žlice snega posebej v hladilnik. Pripravimo dva papirja za peko. Enega posujemo s preostalim sladkorjem in nanj nadevamo maso, ki jo prekrijemo z drugim papirjem za peko. Razvaljamo na približno centimeter debeline. Odstranimo papir in z modelčkom ali ročno izrežemo zvezdice. Te preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo s prihranjenim snegom. Pustimo, da se masa vsaj dve uri suši na zraku. Piškote pečemo 10 minut pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko se nekoliko ohladijo, jih prestavimo na rešetke, da se ohladijo do konca. Postrežemo. Pa veselo sladkanje!

생강 빵

생강 빵
생강 빵

성분

  • 마가린 150g
  • 계란 2개
  • 흰 밀가루 500g
  • 코코아 1테이블스푼
  • 꿀 150g
  • 베이킹 파우더
  • 바닐라 설탕
  • 시나몬
  • 생강
  • 정향

준비

Najboljši recepti za božične piškote vsebujejo tudi odlične recept za medenjake. Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci, moko, kakav, med, pecilni prašek, vaniljev sladkor, cimet, ingver in mlete klinčke. Sestavine zmešamo v gladko maso brez grudic in jo vlijemo v brizgalko. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo poljubno velike kepice. Pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Kokosovi poljubčki

Kokosovi poljubčki
Kokosovi poljubčki

성분

  • 120 g masla
  • 설탕 80g
  • 바닐라 설탕
  • 달걀 1개
  • 200 g bele moke
  • 베이킹 파우더
  • 코코넛 가루 50g

준비

Jajce, sladkor, maslo in žlico vaniljevega sladkorja penasto umešamo. Dodamo moko, žličko pecilnega praška in kokosovo moko. Sestavine temeljito pregnetemo. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo majhne kepice. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Orehovi rogljički

Orehovi kifeljčki
Orehovi rogljički

성분

  • 흰 밀가루 500g
  • 350 g masla
  • 호두 가루 150g
  • 280 g belega sladkorja
  • 계란 2개
  • 계란 노른자 1개
  • 바닐라 설탕
  • 착빙 설탕

준비

V posodo damo moko, razmehčano maslo, mlete orehe, sladkor, jajci, rumenjak in vaniljev sladkor. Sestavine dobro pregnetemo in gladko testo pustimo stati na hladnem približno pol ure. Iz spočitega testa oblikujemo rogljičke in jih položimo na s papirjem za peko obložen pekač. Slastne rogljičke pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 10 minut. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

Lešnikovi piškoti

Lešnikovi piškoti
Lešnikovi piškoti

성분

  • 220 g masla
  • 가루 설탕 220g
  • 계란 노른자 2개
  • 시나몬
  • 220 g mletih lešnikov
  • 400 g pšenične bele moke

준비

Zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo in masi postopoma dodamo rumenjake, žličko cimeta in mlete lešnike. Proti koncu dodamo tudi moko. Testo dobro pregnetemo in za približno pol ure postavimo v hladilnik. Spočito testo na tanko razvaljamo in s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškotke veselih oblik. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom
Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom

성분

  • 달걀 흰자 2개
  • nekaj kapljic jabolčnega kisa
  • 소금 한 꼬집
  • 3–4 žlice sladkorja
  • 3 zdrobljene pepermintove božične palčke

준비

Najprej segrejemo pečico na 110 stopinj Celzija in na pekač položimo papir za peko. Nato v posodi ločimo beljake od rumenjakov ter beljakom primešamo jabolčni kis in ščepec soli. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor, dokler se masa ne zgosti. Dodamo tretjino zdrobljenih pepermintovih palčk. Iz mase oblikujemo poljubčke tako, da jih na pekač zložimo en palec stran od drugega, nato pa po poljubčkih potresemo še preostale zdrobljene pepermintove palčke. V ogreti pečici pečemo poljubčke 90 minut, oz. dokler se ne posušijo. Za konec jih s pepermintom poljubno serviramo.

Zdravi praznični piškoti

Zdravi praznični piškoti
Zdravi praznični piškoti

성분

  • suho sadje po želji
  • 1 skodelica oreščkov po želji
  • 1–2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 3–5 žlic kokosove moke
  • 꿀 1테이블스푼
  • rastlinski napitek (sojin, rižev) ali navadno mleko
  • temna čokolada (1/2–cela) z vsaj 75-odstotnim deležem kakava
  • dodatki: cimet, naribana lupina limone, ščepec soli, žlička pecilnega praška iz vinskega kamna, 1/2 dl ruma in po želji mleta vanilja
  • 1 jajce ali žlica chia semen

준비

Najboljši recepti za piškote so lahko tudi zdravi. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in oreščke najprej malo zapečemo. Medtem narežemo suho sadje na manjše koščke in ga namočimo v mleku/rastlinskem napitku z rumom. Ko so oreščki pečeni, jih skupaj s temno čokolado drobno narežemo (lahko jih tudi grobo zmeljemo v blenderju) ter jih primešamo vsem preostalim sestavinam, to so ovseni kosmiči, kokosova moka in vsi dodatki, ter maso prelijemo še z mlekom/napitkom po občutku, da se sestavine namočijo. Vsem sestavinam nato primešamo namočeno suho sadje. Celotno maso pustimo stati vsaj 15 min, lahko tudi nekaj ur ali celo čez noč. Jajce vmešamo v maso tik pred pečenjem, lahko pa ga nadomestimo z žlico chia semen, ki jih dodamo sestavinam že na začetku, tako da tvorijo gel. Z žlico oblikujemo piškote želene oblike in jih razporedimo na papirju za peko v pekaču. Pečemo jih pri 180 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut oziroma do zlato rjave barve. Pa dober tek!

Domači masleni piškoti

Domači masleni piškoti
Domači masleni piškoti

성분

  • 밀가루 300g
  • 버터 200g
  • 설탕 100g

준비

Vse tri sestavine zmešamo v mešalniku. Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih na pekaču sploščimo. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. In to je vsa umetnost! Pa veselo sladkanje!

Domači piškoti spekulas

Domači piškoti Spekulas
Domači piškoti spekulas

Sestavine (za 20 piškotov)

향신료 믹스

  • 계피 1스푼
  • 육두구 가루 1티스푼 반
  • 다진 정향 1티스푼
  • 간 생강 1티스푼
  • 카다멈 가루 1/4작은술
  • 백후추 1/4작은술
  • 아니스 가루 1/4작은술

쿠키

  • 1 skodelica in pol moke
  • 소금 1/4티스푼
  • 베이킹파우더 1/2티스푼
  • 3 čajne žličke in pol začimbne mešanice
  • 버터 1/2컵
  • 흑설탕 1/2컵
  • 설탕 1/2컵
  • 달걀 1개

준비

Najprej si pripravimo začimbno mešanico. V manjšo skledo vsujemo vse začimbe in jih dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo. Za pripravo piškotov najprej uporabimo moko, sol, pecilni prašek in začimbno mešanico ter jih v večji posodi dobro premešamo. V novi večji posodi zmešamo maslo, sladkor in rjavi sladkor. Vmešamo jajce. Dodamo mešanico moke in dobro mešamo, da dobimo piškotno testo. Testo nato vzamemo iz posode, ga zavijemo v plastično folijo in ga za od 2 do 6 ur postavimo v  hladilnik. Na pomokani površini razvaljamo testo na debelino od 3 do 6 mm, nato pa iz njega izrežemo želene oblike piškotov. Piškote položimo v pekač s papirjem za peko in od 12 do 14 minut pečemo pri 175 stopinjah Celzija. Če želimo, lahko zraven postrežemo tudi piškotno maslo. Za to potrebujemo 20 zdrobljenih piškotov, 1/8 skodelice parjenega mleka, 1/4 skodelice kondenziranega mleka in 1/4 skodelice masla. Vse skupaj stresemo v mešalnik in mešamo tako dolgo, da dobimo teksturo masla. Pa dober tek!

Čokoladno-ingverjevi razpokančki

Čokoladno-ingverjevi razpokančki
Čokoladno-ingverjevi razpokančki

성분

  • 계란 3개
  • 설탕 100g
  • 350 gramov temne čokolade
  • 50 gramov masla
  • 밀가루 120g
  • 6 gramov pecilnega praška
  • 30 gramov kandiranega ingverja
  • 6 gramov mletega ingverja
  • 100 gramov mandljev v prahu

준비

Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse preostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz te pa oblikujemo kroglice (po želji bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut pri 190 stopinjah Celzija.

Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin

Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin
Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin

Sestavine (za 13–16 piškotov)

  • 다용도 밀가루 150g
  • 누텔라 240g
  • 큰 달걀 1개

준비

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač obložimo s papirjem za peko. V večji skledi zmešamo Nutello, moko in jajce. Mešamo tako dolgo, da nastane enotna zmes. Nastalo bo testo, ki pa mora biti dovolj ‘mokro’, da bomo lahko oblikovali kroglice. Z rokami iz približno 2 žlic testa oblikujemo kroglice. Te položimo na papir za peko in jih s prsti ali kozarcem nežno pritisnemo ob podlago, da se nekoliko izravnajo. Pečemo od 8 do 10 minut, da so robovi pečeni in da so piškoti v sredini še nekoliko mehki. Pustimo, da se 5 minut hladijo v pekaču, nato pa jih preložimo. Pa sladek dober tek!

Meringue

Meringue
Meringue

성분

  • 달걀 흰자 2개
  • 가루 설탕 100g
  • 타르타르산 1티스푼(선택사항)

준비

Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi tega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povečamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na papir za peko, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Zatem piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitimo z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.

Piškoti z bonboni Smarties

Piškoti z bomboni Smarties
Piškoti z bomboni Smarties

성분

  • 350 g bele moke
  • 버터 250g
  • 120 g bonbonov Smarties
  • 베이킹파우더 1봉지
  • 300 g finega sladkorja
  • 달걀 1개
  • 바닐라 추출물 1티스푼
  • 소금

준비

Najprej presejemo belo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in ščepec soli. Nato penasto umešamo maslo (uporabimo zmehčano) in sladkor, ki jima dodamo še jajce in vaniljo. Med stepanjem v mešanico postopoma stresemo mešanico z moko. Iz mase naredimo kroglice in jih razporedimo po pekaču (med njimi pustimo dovolj prostora, saj bodo med peko zaradi pecilnega praška “zrasli”), rahlo sploščimo in vstavimo bonbone Smarties. Piškote pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, oz. toliko časa, da so zlato rjavo obarvani. Ko jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se dve minuti hladijo na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetke, kjer pustimo, da se ohladijo do konca, in postrežemo. Pa dober tek!

Domači jaffa piškoti

Domači jaffa piškoti
Domači jaffa piškoti

성분

Nadev za domače jaffa piškote

  • pol žličke pomarančne želatine
  • 2 žlički pomarančne marmelade
  • 120 ml vode

Preliv za domače jaffa piškote

  • 다크 초콜릿 200g
  • 버터 4테이블스푼

Testo za domače jaffa piškote

  • 계란 2개
  • 밀가루 50g
  • 흑설탕 50g

준비

Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca “prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s približno pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo ter mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, da se strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.