누텔라 럼 구운 헤이즐넛 팬케이크 케이크는 이번 주말에 완벽한 레시피입니다! 누가 굽고 있나요?
이 하나 torta iz palačink je narejena tako, da pečene palačinke nalagamo drugo na drugo, vmes namažemo namaz iz Nutelle in ruma 그리고 potresemo z lešniki, pred serviranjem pa jo spečemo! Njam! 🙂
성분
- 16 palačink
- 누텔라 300g
- 150 ml smetane za stepanje
- 럼 3테이블스푼
- 70 g praženih lešnikov
준비
Specite palačinke. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Nutello, smetano za stepanje in rum prelijte v kozico in segrejte. Mešajte, da se vse sestavine med seboj povežejo in da nastane gladka omaka. Pustite, da se ohladi.
V okrogli tortni model z odstranljivim robom položite prvo palačinko. S hrbtno stranjo žlice premažite z namazom in posujte z nekaj lešniki. Nadaljuje, dokler ne porabite vseh palačink, nekaj namaza in lešnikov bi vam še moralo ostati. Zadnja palačinka naj ostane “gola”. Pekač s palačinkami pokrijte s krožnikom (primernim za pečico, lahko uporabite tudi dno drugega pekača) in pecite 20 minut, da so vse palačinke vroče.
Pogrejte Nutellin namaz. Vzemite pekač iz pečice, previdno odstranite krožnik, odstranite rob tortnega pekača. Prelijte z namazom, ki vam je ostal, in posipajte z lešniki. Torto postrezite, in sicer jo narežite na trikotne rezine.
Namig: če želite še bolj čokoladno poslastico, lahko v preostali namaz, ki ga pogrejete, dodate še nekaj Nutelle! Pa sladek dober tek!