Preprosto in zelo okusno: torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za konec tedna!

Torta iz palačink z Nutello, rumom in praženimi lešniki je popoln recept za ta konec tedna! Kdo peče?

Ta torta iz palačink je narejena tako, da pečene palačinke nalagamo drugo na drugo, vmes namažemo namaz iz Nutelle in ruma ter potresemo z lešniki, pred serviranjem pa jo spečemo! Njam! 🙂

Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta vikend!
Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta konec tedna!

Sestavine

  • 16 palačink
  • 300 g Nutelle
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 3 žlice ruma
  • 70 g praženih lešnikov

Priprava

Specite palačinke. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Nutello, smetano za stepanje in rum prelijte v kozico in segrejte. Mešajte, da se vse sestavine med seboj povežejo in da nastane gladka omaka. Pustite, da se ohladi.

V okrogli tortni model z odstranljivim robom položite prvo palačinko. S hrbtno stranjo žlice premažite z namazom in posujte z nekaj lešniki. Nadaljuje, dokler ne porabite vseh palačink, nekaj namaza in lešnikov bi vam še moralo ostati. Zadnja palačinka naj ostane “gola”. Pekač s palačinkami pokrijte s krožnikom (primernim za pečico, lahko uporabite tudi dno drugega pekača) in pecite 20 minut, da so vse palačinke vroče.

Pogrejte Nutellin namaz. Vzemite pekač iz pečice, previdno odstranite krožnik, odstranite rob tortnega pekača. Prelijte z namazom, ki vam je ostal, in posipajte z lešniki. Torto postrezite, in sicer jo narežite na trikotne rezine.

Namig: če želite še bolj čokoladno poslastico, lahko v preostali namaz, ki ga pogrejete, dodate še nekaj Nutelle! Pa sladek dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
1. oktober: danes je mednarodni dan kave … in nikoli več je ne boste pili brez te sestavine!