태양, 바다, 아이스크림이 없는 여름은 상상할 수 없습니다. 얼린 진미를 더욱 달콤하게 만들기 위해 아이스크림과 함께 먹을 수 있는 다채로운 부스러기로 아이스크림 용기를 만듭니다. 얼굴에 미소를 지어줄 요리 레시피가 있습니다.
Ni lepšega kot na vroč dan pojesti kepico osvežilnega sladoleda. Da bo 달게 하기 z našo najljubšo poletno sladico še bolj veselo, iz barvitih mrvic pripravimo posodice, ki jih lahko pojemo in z njimi navdušimo svoje goste. Še posebej veseli jih bodo 막내, lahko pa jih pripravimo tudi kot presenečenje za rojstni dan.
Recept za barvite posodice za sladoled, ki jih lahko pojemo
Sestavine za barvite posodice za sladoled:
- barvite mrvice, lahko tudi čokoladne
- baloni – od velikosti je odvisna velikost posodic
- 200 g čokolade (bele)
- 30 g kokosove maščobe
Navodilo za pripravo barvitih posodic za sladoled:
Balone operemo in osušimo. Nato jih napihnemo do želene velikosti in s peki papirjem zaščitimo delovno površino. Mrvice stresemo v skledo. Nato pripravimo glazuro. V posodi, na katero se prilega manjša skledica, zavremo za 5 prstov vode za vodno kopel. Posodico položimo nad soparo, potem pa vanjo nadrobimo čokolado. Dodamo še kokosovo maščobo, oboje pa med previdnim mešanjem počasi stopimo. Odstavimo in v glazuro pomočimo prvi balon. Nato ga pomočimo še v skledo z mrvicami. Pazimo, da balona ne vlečemo ampak ga pritiskamo na mrvice. Prekrit balon odložimo na peki papir in nadaljujemo z naslednjim balonom. Ko se glazura strdi, balone popokamo in nežno odstranimo. Barvite posodice napolnimo s sladoledom in uživamo.