감자 그라탕은 전 세계적으로 인기를 얻지 못한 데에는 이유가 있습니다. 준비하기 쉽고 맛이 놀랍습니다!
Gratiniran krompir je pravzaprav krompir, pečen v kremni sirno-mlečni omaki, včasih prelit s krušnimi drobtinami. Običajno se za to uporablja tudi čebula.
Pri pripravi ne pozabite izbrati sira močnejšega okusa, na primer parmezana, trdega čedarja ali griere. Francoski kuharji ne skrivajo svojega glavnega trika za pripravo takšnega krompirja; namesto da bi uporabili že nariban sir, ga naribajo neposredno, zato se na visoki temperaturi še bolje stopi.
Gratinirani krompir v sirovi omaki
재료
- 4 srednje veliki rdeči krompirji
- 양파 1개
- 소금과 후추 맛
- 버터 3테이블스푼
- 밀가루 3테이블스푼
- 소금 ½티스푼
- 우유 2컵
- 1 ½ sira po želji
지침
- Pečico segrejemo na 200 stopinj in pekač namastimo z maslom.
- Na dno posode razporedimo polovico krompirja, ki smo ga predhodno narezali na pol centimetra tanke rezine,. Nanj položimo na tanke rezine narezano čebulo. Nato razporedimo preostali krompir. Po želji začinimo s soljo in poprom.
- V kozici na zmernem ognju raztopimo maslo, nato vmešamo moko in sol ter mešamo z žično metlico eno minuto. Dodamo mleko in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zgosti. Nato naribamo sir in mešamo, dokler se ne stopi.
- S to sirno mešanico prelijemo krompir in posodo pokrijemo z aluminijasto folijo.
- Pečemo približno eno uro.
- Upoštevajte, da lahko po želji dodate zelišča za izboljšanje okusa, vendar to ni potrebno, če uporabljate kakovosten sir.