초콜릿 무스는 정말 훌륭한 디저트죠? 이번에는 15분 안에 완성되는 이 디저트의 비건 버전을 소개합니다. 아래는 비건 초콜릿 무스 레시피입니다.
V veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka 그리고 nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.
더 읽어보기: 레시피: 훌륭한 비건 스니커즈 아이스크림
Sestavine za veganski čokoladni mousse:
- 1 skodelica stepene kokosove smetane
- 무가당 코코아 가루 2테이블스푼
- sladkor v prahu ali sladilo
- 라즈베리
Priprava veganskega čokoladnega moussa:
Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.