fbpx

Recept: izvrsten veganski čokoladni mousse, pripravljen v 15 minutah

Čokoladni mousse je izvrstna sladica, kajne? Tokrat vam predstavljamo vegansko različico tega deserta, ki jo pripravljena v 15 minutah. V nadaljevanju najdete recept za veganski čokoladni mousse.

V veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka in nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.

PREBERITE ŠE: Recept: Odličen veganski Snickers sladoled

Posladkajte se z veganskim čokoladnim moussom.
Posladkajte se z veganskim čokoladnim moussom.

Sestavine za veganski čokoladni mousse:

  • 1 skodelica stepene kokosove smetane
  • 2 žlici nesladkanega kakava v prahu
  • sladkor v prahu ali sladilo
  • maline

Priprava veganskega čokoladnega moussa:

Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!