fbpx

Poglej, kaj se je izvalilo v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn

Poglej, kakšne simpatične živalce so se izvalile v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn!

V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn se je sredi aprila izvalilo enajst mladičkov skalnih pingvinov, ki so v naravi zelo ogrožena živalska vrsta. V evropskih živalskih vrtovih trenutno živi le 96 severnih skalnih pingvinov, največjo kolonijo s 45 odraslimi živalmi pa imajo prav na Dunaju. Po 33 dneh valjenja se je v najstarejšem živalskem vrtu na svetu skotilo enajst mladičkov skalnih pingvinov, ki so prepoznavni po živo rumenem štrlečem perju na glavi. Starša izmenično skrbita za naraščaj ter mladičke grejeta in hranita z že prebavljeno hrano.

PREBERITE ŠE: Sag’s Wien – aplikacija za lepši Dunaj

To so skalni pingvini.
To so skalni pingvini.

Živalski vrt Schönbrunn je edini živalski vrt na svetu, kjer vsako leto uspešno vzrejajo to živalsko vrsto, saj simulirajo svetlobne in podnebne razmere njihovega naravnega okolja ter jim tako zagotavljajo optimalne razmere za življenje. Od odprtja polarija leta 2004 so v druge vrtove oddali že 41 mladičkov te ogrožene živalske vrste. “Z našimi dolgoletnimi izkušnjami glede vzreje želimo tudi ostalim vrtovom pomagati vzrediti kolonije, ki bodo uspešne pri naraščaju,” je povedala Dagmar Schratter, direktorica dunajskega živalskega vrta, ki vodi Evropski vzrejni program (EEP) za to vrsto pingvinov. Vzreja skalnih pingvinov v živalskih vrtovih je zelo pomembna, saj je njihova vrsta v naravi ogrožena.

Dodatne Informacije

Več informacij:
zoovienna.at

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!