fbpx

Recept: naredite dunajske zrezke po receptu pravih Dunajčanov

Foto: envato

Ste se kdaj spraševali, kako pripraviti resnično odlične dunajske zrezke, ki so sočni, mehki in imajo tisti pravi okus avstrijske kulinarike? Morda ste že poskusili, a vam ni uspelo doseči te popolnosti?

Dunajski zrezki so brez dvoma ena izmed najbolj priljubljenih jedi avstrijske kuhinje. Danes bomo pripravili dunajske zrezke po receptu pravih dunajskih chefov.

Kako pripraviti dunajske zrezke?

Ključ je v izbiri pravega mesa. Kuharji pravijo, da je najboljše meso za pripravo sočnega in mehkega dunajskega zrezka teletina. Na drugem mestu je svinjina. Lahko je tudi iz piščančjega mesa, vendar nima dovolj močnega okusa. Pravijo, da mora imeti meso malo maščobe, da je bolj okusno.

Številni kuharji namesto olja za cvrtje uporabljajo maslo za boljši okus, mešanici za cvrtje pa dodajo malo sladke smetane.

Meso nežno potolčemo s kladivom za meso, dovolj je le nekajkrat. Nato se panira – meso najprej povaljamo v moki, nato v mešanici jajc in sladke smetane, nato pa še v drobtinah. Nekaj minut jih pražimo na mešanici masla in olja, plavati morajo v maščobi. To jim daje lepo zlatorumeno barvo in značilen videz.

Dunajski zrezek

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 4 zrezki
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 60 g moke
  • 80 g drobtin
  • olje za cvrtje
  • 1 limona

Navodila

  1. Meso operemo, osušimo z brisačo in nato na tanko potolčemo.
  2. V enem krožniku stepemo jajca, sladko smetano, sol in poper.
  3. V drugem je moka, v tretjem drobtine.
  4. Zrezke povaljamo v moki, nato v jajcih in nato v drobtinah.
  5. V ponvi na segretem olju jih na obeh straneh zlato zapečemo. Zrezek mora plavati v olju, da se enakomerno ocvre. Med cvrtjem občasno z žlico zajemamo olje in ga pokapljamo po mesu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.