딸기 냄새가 나지 않나요? 당신의 마음을 사로잡을 육즙이 많고 상큼한 디저트를 즐겨보세요.
Sezona jagod se je začela in seveda jih je najbolje jesti sveže, škoda pa bi bilo, če jih ne bi uporabili tudi za pripravo najbolj slastnih sladic!
Priprava je več kot enostavna, tudi če nimate preveč izkušenj s kuhinjo. Ta torta se ne peče, zato ni treba prižgati pečice in dodatno umazati posode in komplicirati.
Jagodna sladica brez peke
재료
- 450 g jagod
- 140 g sladkorja
- 우유 600ml
- 0 g koruznega škroba
- 버터 20g
지침
- 250 gramov jagod zmešamo z 80 grami sladkorja in vse skupaj zmiksamo ali sesekljamo s paličnim mešalnikom.
- Nato prilijemo mleko, premešamo in precedimo.
- Mešanici dodamo škrob in kuhamo, pri čemer ves čas mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
- Potem prelijemo v posodo in pustimo pol ure v hladilniku.
- Preostale jagode sesekljamo, maslo pa zmešamo s 60 grami sladkorja in stopimo. Nato dodamo sesekljane jagode in še malo kuhamo, ves čas mešamo.
- Prelijemo z nadevom in pustimo še eno uro v hladilniku.