Kdo nima rad bureka? Tisti, ki ga imate, pozor, pred vami je recept za burek, ki ima okus po originalnem bureku, čeprav pravijo vsi, ki so ga poskusili, da je celo boljši.
Okus je popoln, le držati se morate recepta.
Mesni burek
재료
- 650 gramov vlečenega testa
- 600 gramov mletega mesa
- 400 gramov rdeče čebule
- 10 gramov soli
- 후추
- 오일 100ml
- 오일 50ml
- 400 ml mineralna vode
지침
- Na olju prepražite najprej meso, potem dodate čebulo, sol in poper.
- Vzamete 4 kose vlečenega testa – dva skupaj spodaj in na koncu dva na vrhu.
- Okrogel pekač rahlo naoljite (2 žlici olja) in položite nanj dva lista testa.
- Nanj dajte zelo malo mesa, kot je prikazano v posnetku (samo 2 žlici na testo). Potresite ponovno z malo mešanice.
- Vsako testo popršite z malo mešanice olja in mineralne vode.
- Ko porabite vse testo iz enega paketa ( 500 gr), na vrh položite še preostal del testa in nanj vlite preostalo mešanico.
- Pečete približno 40 minut na 210 C. Ko je pečeno, pekač obrnete.
- Burek postrežete topel in obvezno z jogurtom.
Oglejte si video o pripravi bureka.