fbpx

Recept: mesni burek

Dober kot iz pekarne

Foto: envato

Kdo nima rad bureka? Tisti, ki ga imate, pozor, pred vami je recept za burek, ki ima okus po originalnem bureku, čeprav pravijo vsi, ki so ga poskusili, da je celo boljši.

Okus je popoln, le držati se morate recepta.

Mesni burek

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 650 gramov vlečenega testa
  • 600 gramov mletega mesa
  • 400 gramov rdeče čebule
  • 10 gramov soli
  • poper
  • 100 ml olja
  • 50 ml olja
  • 400 ml mineralna vode

Navodila

  1. Na olju prepražite najprej meso, potem dodate čebulo, sol in poper.
  2. Vzamete 4 kose vlečenega testa – dva skupaj spodaj in na koncu dva na vrhu.
  3. Okrogel pekač rahlo naoljite (2 žlici olja) in položite nanj dva lista testa.
  4. Nanj dajte zelo malo mesa, kot je prikazano v posnetku (samo 2 žlici na testo). Potresite ponovno z malo mešanice.
  5. Vsako testo popršite z malo mešanice olja in mineralne vode.
  6. Ko porabite vse testo iz enega paketa ( 500 gr), na vrh položite še preostal del testa in nanj vlite preostalo mešanico.
  7. Pečete približno 40 minut na 210 C. Ko je pečeno, pekač obrnete.
  8. Burek postrežete topel in obvezno z jogurtom.

Oglejte si video o pripravi bureka.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!