Vsi si kdaj zaželimo sladice, s katero si popestrimo kosilo ali večerjo, toda velikokrat nas ustavi pomanjkanje časa ali sestavin. Zato smo vam pripravili enostaven in hiter recept za okusen jabolčni kolač, pri pripravi katerega ne potrebujete pečice, mešalnika niti množice sestavin.
Jabolčni kolač, za katerega potrebujete samo eno jajce in nekaj osnovnih sestavin, je v letošnjem letu na internetu postal pravi hit. Posladka se rad namreč prav vsak, niso pa vsi ljubitelji dolgotrajne peke ali iskanja najrazličnejših sestavin. Prav tako naj vas ne skrbi, če doma nimate mešalnika ali pa niste najbolj vešči uporabe pečice – za pripravo tega kolača teh naprav namreč 당신은 필요하지 않습니다. To pomeni, da je primeren tudi za popolne kuharske 초보자.
Sestavine za polnilo:
- 2 veliki jabolki
- 버터 30g
- 설탕 30g
- cimet po želji
반죽 재료:
- 달걀 1개
- 설탕 30g
- 8 g vanilijevega sladkorja
- 130 ml mleka
- 40 ml olivnega olja
- 15 ml kisa
- 140 gramov gladke moke
- 8 gramov pecilnega praška
준비:
1. Jabolka olupite, operite, razpolovite in jim odstranite koščice. Nato jih narežite na rezine.
2. Jajce stepite skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dobro premešajte, nato prilijte mleko, olje in kis. Nazadnje dodajte še moko, ki ste jo predtem zmešali s pecilnim praškom. Vse skupaj mešajte z metlico, dokler ne dobite gladke zmesi.
3. V ponvi stopite maslo, dodajte sladkor in premešajte. Dodajte jabolka in na šibkem ognju dušite približno 10 minut. Po želji vmešajte še cimet. Pripravljeno zmes nato prelijte po jabolkih tako, da bodo popolnoma prekrita. Ponev pokrijete in pecite še 10 minut.
4. Z zobotrebcem preverite, ali je notranjost kolača suha in trdna. Če na zobotrebcu ni mokrega ostanka zmesi, kolač obrnite na drugo stran. To boste najlažje storili tako, da ga prekrijete s krožnikom, enako velikim kot ponev, nato pa ga skupaj s ponvijo obrnete. Zatem kolač vrnite nazaj v ponev in ga na šibkem ognju pecite še 5 minut. Dober tek!