건강한 피자? 그런 것은 없습니다! 아, 그리고 어떻게! 다이어트 중일 때 메뉴에 피자를 포함시킬 수 있을 거라고는 상상도 못하셨겠지만, 세상에서 가장 건강한 피자인 콜리플라워 피자를 깨끗한 양심으로 즐길 수 있습니다. 칼로리와 OH는 (거의) 한 손으로 셀 수 있을 정도이며, 밀가루가 들어가지 않아 글루텐을 기피하는 분들에게도 적합합니다.
Najbolj zdrava pica ni primerna samo za tiste, ki se izogibate kalorični hrani ali glutenu in nasploh pazite na svoje zdravje, cvetačno pico bodo pomlastili tudi picoljubi. Zakaj bi pico jedli vedno na osnovi kvašenega testa? Takšno pico jeste že vse življenje in bil bi že čas, da v svoj nabor receptov dodate kakšen bolj domiseln način priprave. In to recept za najbolj zdravo pico na svetu vsekakor je.
더 읽어보기: 피자: 피자를 다른 요리로 바꾸는 방법은 무엇입니까?
Čeprav bo imela pica na koncu malce drugačen okus od značilnega, ne bo užitek za brbončice nič manjši. In čeprav ne boste dobili porcije 탄수화물, gre za polnovreden obrok, kjer vlogo moke prevzame cvetača, ki velja za odličen vir vitaminov in mineralov.
Sestavine za zdravo cvetačno pico:
- 1 manjša glava sveže cvetače
- 달걀 1개
- 50 g naribane mocarele (ali katerega drugega sira)
- sol in poper (dodate po okusu)
- ¼ žličke bazilike, česna v prahu in origana
- nekaj paradižnikov
Priprava zdrave cvetačne pice
Cvetačo najprej očistimo in operemo. Cvetke naribamo (ali grobo zmeljemo), nato pa cvetačo segrevamo v mikrovalovki nekje 5 ali 6 minut (to lahko storimo tudi z vodno paro, poskrbimo le, da na koncu ne bo odvečne vode). Pustimo, da se ohladi, nato pa zmehčano cvetačo stresemo v posodo ter ji primešamo stepeno jajce, nariban sir (namesto mocarele je lahko to tudi parmezan, edamec, kozji sir …), sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še ščepec česna in zelišč/začimb. Maso nato v obliki kroga razporedimo po papirju za peko. Pečico smo medtem segreli na 200 stopinj, testo pa v njej pečemo približno 20 minut. Potem ga vzamemo ven, premažemo s paradižnikovo omako in poljubno obložimo (s čebulo, svežo baziliko, šunko, tunino, koruzo, parmezanom …) ter pečemo še 10 minut. Voilà! Pa dober tek!