여름에는 상큼한 디저트가 필요합니다. 상큼한 레몬 티라미수 레시피를 시도해 보는 것은 어떨까요?
V nadajevanju vas čaka lahek recept za limonin tiramisu, ki vas bo zelo prijetno osvežil!
성분
Za tiramisu
- 250 g sira mascaropone
- 250 g piškotov za tiramisu
- 설탕 130g
- 계란 3개
Za sirup
- 10 cl sveže iztisnjenega limoninga soka (približno 4 limone)
- 10 cl vode
- 6 žličk sladkorja
- 1 žlica limoncella (po želji)
Za okras
- 1 bio limona
준비
Dan prej pripravite kremo iz mascarpona. Beljake ločite od rumenjakov, nato pa rumenjake stepite s 120 g sladkorja. Dodajte mascarpone in dobro premešajte. Beljake stepite z 10 g sladkorja in nežno vmešajte v kremo iz mascarpona. V hladilniku hranite vsaj 6 ur.
Iztisnite limone, da dobite 10 cl soka, ki ga prelijte v kozico. Dodajte sok vodo, sladkor in segrejte, da se sladkor stopi. Po želji dodajte limoncello in premešajte.
Piškote namočite enega za drugim v pripravljen sirup in oblikujte osnovo za tiramisu tako, da v vsak kozarček postavite dva piškota, narezana na koščke. Dodajte kremo iz mascrapona. Postopek nadaljujte, da porabite vse piškote in vso kremo. Pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 6 ur. Tik pred postrežbo za okras dodajte nekoliko limonine lupinice in po želji še lističe mete. Pa sladek dober tek!
추신: Sladico bi lahko pripravili tudi v pekaču. Naložite prvo plast v sirup pomočenih piškotov, dodajte kremo, ponovite s piškoti in nato še enkrat s kremo. Na koncu okrasite po želji!