Pri pečenju buče ni veliko modrosti, je najpreprostejši recept, za katerega potrebujete le malo časa. Po želji lahko popečeno bučo pripravljena v sladki ali slani različici. K sladkemu okusu buče se odlično podajo ingver, česen, pekoča paprika, njeni idealni partnerji v sladki varianti pa so cimet, javorjev sirup, vanilija in rum.
Pečena buča hokaido je odlična alternativa pečenemu krompirju. Ste jo že probali?
Pečena buča hokaido
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2021/11/flat-lay-view-at-baked-pumpkin-slices-2021-08-28-08-44-13-utc.jpg)
Pripravite si pečeno bučo hokaido na slan ali sladek način - oboje je božansko.
재료
- pol buče
- 올리브유
- začimbe po želji glede na to, ali želite sladko ali slano varianto
지침
- Bučo prerežete na pol in olupite semena, da dobite le čisti mesnati del.
- Bučo narežite na trakove v obliki lune. Debelina mora biti enaka, da se bo enakomerno peklo. Rezine položite na pomaščen pekač, nato pa jih pokapajte z olivnim oljem in dobro premešajte.
- Na vsako rezino položite izbrane začimbe. Za slano varianto lahko pripravite mešanico česna, malo ingverja, sladke paprike in soli. Pripravljeno bučo pečete v pečici pri 180 °C približno 45 minut, postrezite še toplo.