Pri pečenju buče ni veliko modrosti, je najpreprostejši recept, za katerega potrebujete le malo časa. Po želji lahko popečeno bučo pripravljena v sladki ali slani različici. K sladkemu okusu buče se odlično podajo ingver, česen, pekoča paprika, njeni idealni partnerji v sladki varianti pa so cimet, javorjev sirup, vanilija in rum.
Pečena buča hokaido je odlična alternativa pečenemu krompirju. Ste jo že probali?
Pečena buča hokaido
Pripravite si pečeno bučo hokaido na slan ali sladek način - oboje je božansko.
재료
- pol buče
- 올리브유
- začimbe po želji glede na to, ali želite sladko ali slano varianto
지침
- Bučo prerežete na pol in olupite semena, da dobite le čisti mesnati del.
- Bučo narežite na trakove v obliki lune. Debelina mora biti enaka, da se bo enakomerno peklo. Rezine položite na pomaščen pekač, nato pa jih pokapajte z olivnim oljem in dobro premešajte.
- Na vsako rezino položite izbrane začimbe. Za slano varianto lahko pripravite mešanico česna, malo ingverja, sladke paprike in soli. Pripravljeno bučo pečete v pečici pri 180 °C približno 45 minut, postrezite še toplo.