fbpx

Recept: pečena buča hokaido

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pri pečenju buče ni veliko modrosti, je najpreprostejši recept, za katerega potrebujete le malo časa. Po želji lahko popečeno bučo pripravljena v sladki ali slani različici. K sladkemu okusu buče se odlično podajo ingver, česen, pekoča paprika, njeni idealni partnerji v sladki varianti pa so cimet, javorjev sirup, vanilija in rum.

Pečena buča hokaido je odlična alternativa pečenemu krompirju. Ste jo že probali?

Pečena buča hokaido

  • Obroki: po želji glede na velikost buče
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Pripravite si pečeno bučo hokaido na slan ali sladek način - oboje je božansko.

Sestavine

  • pol buče
  • olivno olje
  • začimbe po želji glede na to, ali želite sladko ali slano varianto

Navodila

  1. Bučo prerežete na pol in olupite semena, da dobite le čisti mesnati del.
  2. Bučo narežite na trakove v obliki lune. Debelina mora biti enaka, da se bo enakomerno peklo. Rezine položite na pomaščen pekač, nato pa jih pokapajte z olivnim oljem in dobro premešajte.
  3. Na vsako rezino položite izbrane začimbe. Za slano varianto lahko pripravite mešanico česna, malo ingverja, sladke paprike in soli. Pripravljeno bučo pečete v pečici pri 180 °C približno 45 minut, postrezite še toplo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!