류블랴나 성은 슬로베니아 최고의 양조 및 요리 환경을 제공하는 최고의 미식 경험 중 하나를 주최했습니다. 7개 코스에서 선정된 회사는 흥미진진한 창조물, 특별 맥주의 독특한 맛과 요리 예술가 Igor Jagodic을 즐겼습니다.
라스코 양조장 je konec 2014., za uspešen start obeleženja visokega jubileja, 190-letnice, potrdila ugled in sloves z zagonom nove blagovne znamke Laško Special. Z njo je na dotlej dokaj tradicionalni slovenski pivovarski trg začrtala usmeritev, katere rezultat je današnja bogata ponudba piva vseh vrst za vse priložnosti in za vsak okus.
Laško Special namreč ponuja prilagojeno proizvodnjo posebno negovanih vrst piva. Izhodišče je seveda isto kot pri vsakem pivu iz Laškega – že prislovično odlične sestavine. Spremembe so v posameznih tehnoloških fazah, predvsem pa v osebni, dobesedno s podpisom avtorizirani vpletenosti laških pivovarskih strokovnjakov. V želji, da pivo dobi zasluženi status, raziskujejo tradicionalne postopke in ustvarjajo enkratne kombinacije. Po izpiljeni recepturi nato pivo vodijo do polne zrelosti, žareče barve, čvrstega karakterja, plemenitega vonja in okusa. Doslej so ustvarili že 6 uglednih predstavnikov Laško Special. Blagovna znamka se je močno uveljavila na nacionalnem trgu, osvaja pa tudi sosednje. Tržni rezultati, odzivi potrošnikov, nenazadnje delovanje konkurence kažejo, da je usmeritev prava, da širša družba, ne samo trg pijač, pivo vse bolj dojema enakovredno z vinom. Postaja sinonim za druženje ob dobri hrani, tudi ob slovesnih priložnostih, saj odpira neslutene gurmanske kombinacije jedi in piva. In še ena zanimivost: opazna je stalna rast priljubljenosti pri ženskah, predvsem dejavnejših, bolje izobraženih, mlajših.
Že ob zagonu je Laško Special opozoril na dotlej slabo poznano razsežnost piva: usklajenost z jedmi. Med gurmani imajo recepti, v katerih je pivo pomembna sestavina kulinaričnih dobrot, dolgo tradicijo – od golaža, preko mesnih, zelenjavnih in ribjih jedi do sladic. Manj raziskano pa je bilo, kako pravi izbor piva obogati tako okus jedi kot piva, kako se združita na povsem novem nivoju. S specialnimi vrstami piva se povezanost sestavin, jedi in pijače spremeni v brezmejno gastronomsko razvajanje. To novo, kulinarično dimenzijo laški pivovarji vedno znova poudarjajo in utrjujejo v sodelovanju s priznanimi mojstri kuhanja. Že od samega zagona je ambasador Laško Special 요리사 마르코 파브치닉, letos pa se mu je s kreiranjem dogodka za sladokusce Strelec Special pridružil Igor Jagodic.
Strelec Special je bil večer, namenjen izbrani družbi poznavalcev pristnih okusov. V sedmih hodih so se z vsemi čutili sprehodili po avtorskih jedeh, ustvarjenih iz svežih, lokalnih pridelkov. Vsak krožnik je bil umetnina zase, tisto piko na i pa mu je dajala izbrana vrsta specialnega piva. V jedi in ob njej.
정보:
laskospecial.eu