Če radi uživate v slastnem in sočnem grozdju, vas bo zagotovo razveselila informacija, da ga lahko z nekaj preprostimi koraki enostavno shranite za zimo.
Govorimo o shrambi brez sladkorja, tako boste imeli sveže sadje tudi pozimi.
재료
- grozdje (različne sorte)
- citronska kislina
- vrela voda
지침
- Grozdje dobro operete in ločite grozdne jagode. Napolnite kozarce z grozdjem, jih do vrha napolnite z vrelo vodo. Pokrijte, vendar jih ne zaprite, in pustite tako 10-15 minut.
- Nato odlijte vodo iz kozarcav v posodo in jo ponovno zavrite.
- V kozarec z grozdjem date pol žličke citronske kisline in prelijete z vrelo vodo.
- Tesno zaprite pokrove in malo pretresite vsebino kozarcev.
- Kozarce zavijte v odejo in pustite pokrite 24 ur, da se popolnoma ohladijo.
- Shranjujte v temnem in hladnem prostoru do enega leta.