파프리카는 몸에 매우 유익하기 때문에 접시에 여러 번 담아야 하는 음식 중 하나라는 것을 알고 계셨습니까?
Paprika je poleg tega, da je zelo okusna, polna zdravju koristnih vitaminov. Bogata je z vitaminom C in različnimi karotenoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Je tudi odličen vir vitamina A.
Poglejmo še več njenih koristih lastnosti, čemu jo je dobro uvrstiti na jedilnik.
Zdravje srca in prebave
Vse vrste paprike imajo veliko vlaknin, pa tudi nekaj železa in folatov, ki podpirajo zdravje črevesja, srčno-žilni sistem in naravno razstrupljanje.
Zdravo srce
Paprika je ne glede na barvo odličen vir vitamina A in kalija. Kalij pomaga ohranjati zdravo srce z zniževanjem krvnega tlaka in se bori proti napihnjenosti z zmanjšanjem zastajanja vode.
시력
Ta zdrava zelenjava vsebuje tudi že omenjeni vitamin A, ki pomaga ohranjati zdravje oči, ohranja dober vid in preprečuje degeneracijo rumene pege.
Antioksidant
Bogata je tudi z vitaminom C in različnimi karotenoidi, ki delujejo kot antioksidanti in podpirajo zdravje oči in srčno-žilnega sistema. Rumena in oranžna paprika vsebujeta betakaroten, antioksidantno obliko vitamina A, vitamina C in kalija.
피부
Uživanje zelene in rumene zelenjave lahko pomaga zmanjšati gube, ki se lahko pojavijo okoli ust, omenjeni antioksidanti pa se borijo tudi proti staranju in prostim radikalom..