fbpx

세탁 후 냄새가 나는 이유: 이 3가지가 세탁 후 좋은 냄새를 방지합니다.

사진: 엔바토

빨래에서 좋은 냄새가 나지 않으면 기분이 좋지 않죠? 당신은 그것을 씻었지만 지금 당신은 그것을 다시 씻기를 원합니다. 당신은 무엇을 잘못하고 있습니까?

Veliko ljudi dela te napake, poglejte, kako se jim izogniti.

Tudi najboljši detergenti in mehčalci ne zagotavljajo, da bo vaše perilo po pranju lepo dišalo in o tem smo se verjetno že kdaj vsi prepričali na lastne oči oziroma vonj.

Če se zgodi, da vaša oblačila tudi po pranju precej neprijetno dišijo, so za to trije razlogi, na srečo pa obstajajo rešitve.

Stroj ni čist

Temna in vlažna notranjost stroja je odlično gojišče za plesen in druge bakterije, ki ostanejo na oblačilih in puščajo neprijeten vonj. Da bi se temu izognili, redno čistite pralni stroj.

Redno čistite pralni stroj. Foto: Stevepb / Pixabay

Pogosta težava je tudi, da v stroju ostanejo ostanki detergenta, umazanija, plesen … Očistite pralni stroj – očistite vrata, odstranite predal za prašek in ga operite.

Še en odličen trik je, da v predal za detergent vlijete dve skodelici belega kisa in prazen stroj vključite na pranje na najvišji temperaturi.

Če nič od tega ne pomaga, je težava morda resnejša, v tem primeru se morate obrniti na strokovnjake.

Dali ste preveč detergenta

Mnogi menijo, da njihovo perilo ne diši lepo, ker so v perilo vstavili premalo detergenta. Če ga nanesete premalo, detergent ne more uničiti bakterij, je pa ravno nasproten učinek, če ga nanesete preveč. Odvečni detergent se lepi na oblačila, nanj pa se oprimejo tudi bakterije.

Zato se držite odmerka, ki je priporočen na embalaži.

Perilo čimprej pospravite iz pralnega strja. Foto: Dan Gold- / Unsplash

Perila niste takoj prezračili

Tretji razlog, zakaj oblačila po pranju še vedno neprijetno dišijo, je ta, da ste perilo morda predolgo pustili mokro v stroju. Ko perilo dlje časa stoji v stroju, je problem, ker mokra oblačila v vlažnem okolju privabljajo bakterije.

Če slučajno pozabite, raje ponovno zaženite stroj, da se izpere in v predal za prašek dodajte skodelico belega kisa. Medtem ko mehčalci zamaskirajo neprijetne vonjave, jih bo kis nevtraliziral in oblačila naravno razkužil.

Poleg vsega tega je še nasvet, da pralnega stroja nikoli ne napolnite preveč, saj če vanj stlačite preveč oblačil, se ne bodo najbolje oprala.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.