fbpx

말 그대로 우리를 아름답게 만들어주는 건강한 샌드위치

Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C. 사진: ThinkStock

이번 봄에는 새 잎사귀를 뒤집어 우리의 건강, 웰빙 및 최적의 외모에 해를 끼치는 모든 것을 식단에서 제거합시다. 하지만 맛있고 건강한 샌드위치를 포기하지 맙시다. 몇 가지 현명한 변화만으로도 건강에 해로운 간식을 멋진 식사로 바꿀 수 있으며, 이는 우리를 더 보기 좋게 만들어 줄 것입니다.

Sendvič je lahko “nevarna” zadeva! Na žalost še prevečkrat predstavlja zgolj sinonim za beli kruh, obtežen z nezdravimi maslom, majonezo in predelanim mesom ter presladkimi marmeladami. Zato namesto belega kruha v svoj jedilnik vnesimo polnozrnatega in nezdrave namaze zamenjajmo z okusnim avokadom, ki je, ravno prav zrel, okusnejši od masla. Že ta kombinacija predstavlja okusen in zdrav zajtrk, ki nam bo dal ogromno energije vse do kosila.

아보카도 je prava zakladnica vitaminov A in E, ki sta še posebej prijazna do naše polti. Vitamin A spodbuja obnovo celic in tvorbo kolagena v koži ter je tako odličen naravni nadomestek za 레티놀. Z rednim uživanjem avokada se lahko poslovimo od pigmentacij, brazgotin in suhe kože, saj bo naša koža dobila še kako potrebno vlago in pomoč pri svoji obnovi. Toda to še ni vse! “Dream teamu” okusnih in zdravih sendvičev, ki nas bodo polepšali, lahko dodamo še nekaj okusnih priboljškov, ki bodo našemu sendviču dali super lepotne moči …

1. Redkvica

Redkvica nima samo odličnega okusa, ampak v sebi skriva tudi nekaj lepotnih skrivnosti. V majhni steklenički redkvice se namreč ne skriva strup, ampak visoka količina vitamina C, ki neguje naše tkivo in velik odstotek vode, ki našemu telesu nudi še kako potrebno hidracijo.

Sedvič s fižolom, redkvico in avokadom. Foto: ThinkStock
Sedvič s fižolom, redkvico in avokadom. 사진: ThinkStock

2. Fižol

lahko pretlačimo k avokadu, ali pa z njim naš sendvič zgolj posujemo. V vsakem primeru bomo z njegovo pomočjo v naše telo vnesli kar nekaj izoflavonov, ki uspešno preprečujejo staranje naše kože.

Avokado in fižol lahko tudi pretlačimo. Foto: ThinkStock
Avokado in fižol lahko tudi pretlačimo. 사진: ThinkStock

3. Jajce

달걀 pripravimo tako, da ohranimo rumenjak še tekoč. Poširano jajce je zdaleč nekaj najboljšega, kar lahko privoščimo našemu telesu za zajtrk, saj se njegova hranilna vrednost z ravno pravšnjo temperaturo ne bo izničila. Visoka temperatura, ki je kriva da rumenjak zakrkne, namreč spremeni tudi lepotne učinke, ki jih ima še tekoči rumenjak. V jajcih najdemo lepotilne zdrave maščobe pod imenom Omega 3, ki omogočijo našim lasem, nohtom in koži, da zasijejo v vsej svoji naravni lepoti.

Dodajmo poširano jajce. Foto: ThinkStock
Dodajmo poširano jajce. 사진: ThinkStock

4. Paradižnik

V paradižnikovi ovojnici najdemo likopen (karotenoid, ki obarva paradižnik rdeče), ki je izjemno močan antioksidant in s svojimi anti-inflamatornimi zmožnostmi ščiti našo kožo pred grobimi zunanjimi dejavniki.

Paradižniku in avokadu lahko dodamo tudi jajce in losos. Foto: ThinkStock
Paradižniku in avokadu lahko dodamo tudi jajce in losos. 사진: ThinkStock

5. Rdeča paprika

Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C, ki zagotavljata izjemno antioksidantno pomoč.

Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C. Foto: ThinkStock
Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C. 사진: ThinkStock

6. Olive

Olive našemu telesu nudijo zdrave maščobe, ki omogočajo raztapljanje še kako potrebnih vitaminov, ki tako uspešno vstopijo v naš organizem. Prav tako so bogate z antioksidanti, ki negujejo, vlažijo in ščitijo našo kožo. Najvažnejši med njimi je vitamin E, ki našo kožo uspešno zaščiti pred škodljivimi UV žarki, ki jih bo s toplejšimi dnevi vedno več.

Olive našemu telesu nudijo zdrave maščobe. Foto: ThinkStock
Olive našemu telesu nudijo zdrave maščobe. 사진: ThinkStock

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.