"Na Krasu je krasno, nikdar ni prezgodaj, nikdar ni prekasno: vse je zmeraj o pravem času, na Krasu." Na prijetnem gričku, od koder seže pogled daleč naokrog po vinogradih in sadovnjakih, najdemo prijetno domačijo Škerlj. Domačija je že zdavnaj presegla meje preproste domače oštarije, saj si danes poleg ...
Vino, domača hrana in Pohorje. Zmagovalne kombinacije, še posebej, če jih zasledimo na prijetni turistični kmetiji, ki se nam muza s sončnega grička med vinogradi. Iz Maribora se odpravimo proti Malečniku, kjer zavijemo na vinsko cesto, ki nas bo pripeljala prav do kmetije. Pri Bračkovih nas bodo razvajali tako s hrano ...
Turistična kmetija Pri Marku se nahaja v prijetni vasi Crngrob. Veliko ljudi ob tem pomisli na cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem, a vendarle ponuja še precej več. To je vasica, ki je zaradi svoje lege in pogledov na Sorško polje ter ...
Mnogi so se v Coljavi že pred leti redno ustavljali zaradi osmice, o kateri se je govorilo daleč naokoli, zato je enkrat moralo priti do odločitve in občasno ponudbo osmice razširiti na celo leto. Pred nekaj leti je torej nastala turistična kmetija Ostrouška Pelicon v srcu Krasa, v domovini terana. Le-tega nam ...
Šport in hrana? Gre to sploh skupaj? Seveda, po vsaki športni dejavnosti se prileže pošten prigrizek, s katerim si bomo povrnili moči. In v Tomačevem lahko oboje idealno združimo. V ŠRC Gradiant so že dolgo poznani po obsežni športni ponudbi, ki se je začela s tenisom, danes pa se lahko v tem ...
V rekreacijskem centru Vogu v Besnici se držijo pravila, da združujejo prijetno s koristnim. In to velja tako za športno kot tudi kulinarično ponudbo. Že leta 1993 se je začelo s teniškimi igrišči, katerim sta sledili še igrišči za odbojko na mivki, danes pa se lahko rekreiramo že na vse ...
V objemu mariborskega mestnega parka stoji gostilna Pri treh ribnikih ali po domače pri Kličku. Gostilna se ponaša s tristoletno tradicijo, njen "sveži" jedilnik pa nas bo omamil s svojimi dobrotami. Glede na letni čas so pripravili tudi jesenski pridih v kulinariki. Že takoj ko odpremo jedilni list, se nam pocedijo sline ...
Bilo je leta 1870, ko je v Močni svoja vrata odprla gostilna Šiker. Takrat se je k Ani Holler priženil Mihael Schicker. Imela sta kmetijo in žganjekuho, v gostilni pa so točili predvsem žganje, jabolčnik in domače vino. Danes se nadaljuje že šesti Šikerjev rod, ki je prava zakladnica kulinarike in vina. ...
Gostilna zlata ribica se nahaja v osrčju stare ljubljane, v eni izmed najstarejših hiš, kjer se je že leta 1790 točilo vino. kasneje je iz vinotoča nastala gostilna in dobila ime po ulici, ki se še danes vije mimo – ribja ulica. korak se nam bo ustavil ob omamnih dišavah kulinarične ponudbe z vse ...