Transforme os morangos em uma inebriante mousse de morango que vai te comprar para sempre com seu sabor delicado.
Mousse de morango je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
CONSULTE MAIS INFORMAÇÃO: Receita: mousse de chocolate divinal com apenas dois ingredientes!
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 gr de morangos
- 3 ovos
- 2 colheres de açúcar
- 125 ml de leite
- 125 ml de creme doce
- folhas de erva-cidreira (para decoração)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!