Em Krvavec, estamos mais uma vez ansiosos por um festival de esqui e culinária. A Gourmet Cup 2017 acontecerá de 21 a 23 de janeiro de 2017. Durante este período, chefs renomados estarão na praia de Krvaška, que irão mimar os convidados durante três dias este ano. A combinação entre gastronomia de ponta e esqui acontecerá pela segunda vez no abraço dos Alpes Kamnik-Savinja, e a ideia vem de 2004, quando Alta Badia realizou pela primeira vez a Chef's Cup Südtirol.
Dobra hrana in smuka gresta lepo skupaj. To vedo tudi na Krvavcu, kjer bo letos že drugič potekal Gourmet Cup, ki bo tokrat tridnevni dogodek. Odprla ga bo jantar em movimento, v nedeljo se nam obeta gurmansko razvajanje na snegu, v ponedeljek pa je na sporedu Pokal Gourmet 2017, smučarska tekma za gostince in vinarje ter druženje ob gurmanskih specialitetah gostujočih de chefs.
Na obisk pridejo Tomaž Kavčič (Dvorec Zemono), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu), Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo) in posebni gost – italijanski chefe de cozinha com estrelas Michelin Vincenzo Guarino.
CONSULTE MAIS INFORMAÇÃO: Bobri 2017 – festival kulturno-umetnostne vzgoje
Gourmet Cup 2017 – program:
Gourmet večerja na zajli, 21. januar 2017
Edinstveno kulinarično doživetje v krvavških gondolah, ki se bodo na ta večer spremenile v zasebne restavracije. Brbončice bodo tokrat razvajali kuharski mojstri Jezeršek gostinstva, družbo pa jim bosta delala tudi Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016) in Tomaž Bolka (Gostilna Krištof). Pustite se zapeljati!
Gourmet na snegu, 22. januar 2017
Ta dan se bodo lahko vsi obiskovalci Krvavca pridružili druščini smučarskih in kulinaričnih navdušencev, ki si bodo med smučanjem vzeli čas tudi za postanek na krvavški plaži, kjer bo 7 top de chefs pripravljalo svojo smučarsko jed, ki bo še dodatno popestrila kulinarično ponudbo na smučišču. Kuhali bodo Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo).
Tekma za pokal Gourmer Krvavec, 23. januar 2017
Smučarsko tekmovanje, na katerem se bodo med količki pomerili gostinci, vinarji in gurmani ter kulinarično druženje.
Fluxo:
8.00 – zajtrk (Bojan Firbas, Domačija Firbas in Leon Pintarič, Gostilna Rajh) in žreb štartnih številk na Dvoru Jezeršek
11.00 – smučarska tekma za Pokal Gourmet
12.00 – gourmet Ski Party na krvavški plaži s top cozinheiros
16.30 – zabava na Dvoru Jezeršek – Sine Met
Mais Informações:
jezersek.si