Os raios de sol e a primavera pedem que nos deliciemos com um sorvete. Mas por que não experimentar, para variar, um bolo gelado, que pode ser preparado em 30 minutos?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. Bolo de sorvete é inquestionável ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
Ingridientes
- 3 ovos
- 100 g de manteiga
- 50 g de açúcar
- 200 g de chocolate comestível
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- cacau em pó
- pitada de sal
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
Preparação
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!