1 Karst, 1000 sabores
1 Karst, 1000 sabores v Špacapanovi hiši v Komnu
V sklopu prireditve 1 Karst, 1000 sabores bo prvič letos potekala večerja s staro avtohtono kraško sorto Vitovska grganja. Za vas bosta kuhala Špacapanova hiša iz Komna (Ada Špacapan, dobitnica Delove kuharske kape za najboljšo kuharico leta 2001) in Domačija Novak iz Sadinje vasi pri Dvoru.
Druženje sta si zamislila na sledeči način:
Dobrodošlica:
Sveži sir s kislico na ajdovem kruhu z oreščki in semeni (Domačija Novak)
Jančkova pašteta (Špacapanova hiša)
Menu:
Tri tedne v marinadi iz svežih kraških zelišč, terana in istrskega olivnega olja zorjena rezina mladega domačega goveda (Špacapanova hiša)
x
Postrv na popečeni polenti z navadno zvezdico, mrtva kopriva in oljčno olje
(Domačija Novak)
x
Z zeliščno kozjo skuto polnjeni ravioli, preliti z masovnikom, in rezina opečenih jagenčkovih jetrc, potresenih s koromačevim cvetjem (Špacapanova hiša)
x
Kraškopoljski domači prašiček, pečen v krušni peči, krompir v olupku in mlad grah s svežim koromačem (Špacapanova hiša)
x
Bezgovo cvetje v vitovskem testu, jagode in sorbet iz dišeče perle (Domačija Novak)
Da bo jezik bolje tekel, bodo z različnimi Vitovskimi grganjami poskrbeli vinarji. Na kratko se bodo predstavili:
Vasja Čotar – Kras (Vitovska grganja l. 2005)
Marko Fon – Kras (Vitovska grganja l. 2007)
Edi Kante – zamejski Kras (Penina Kappa Kappa in Vitovska grganja l. 2004 )
Vinska klet Colja – Kras (Vitovska grganja l. 2008 in Coljavita sladko l. 2007)
Za jedačo boste odšteli 35 evrov na osebo. Vino bomo obračunali po prodajnih cenah vinarjev in dejanski porabi. Druženje se bo odvijalo 5. junaij 2010, pričelo pa se bo ob 19. uri. Najbolj vzdržljivim bodo za 30 evrov na osebo na voljo tudi prenočitve z obilnim zajtrkom.
Svoj prostor za mizo rezervirajte:
– s klicem na Adin mobilni telefon: 041 297 829;
– s klicem na Špacapanov domači telefon: 05 7660 400;
– z e-pošto na info@spacapan.si.
V upanju na snidenje vas prisrčno pozdravljamo,
Špacapanova hiša in Domačija Novak.