Entre os dias 23 e 26 de novembro, serão realizados em Ljubljana dias de culinária italiana, no âmbito da Feira do Livro da Eslovênia, onde os fãs deste tipo de comida virão à conta. Durante quatro dias, decorrerão vários workshops e degustações, que levarão os visitantes pelos caminhos das tradicionais iguarias italianas.
Program dogodkov:
Sreda, 23.11.
ENJOY ITALY: V ISKANJU IZGUBLJENEGA KAKAVA
Delavnica se bo odvijala v okviru KulinArtfest-a. Fabio de Visentini, predsednik in izvršni direktor Chox, bo obiskovalce popeljal v skrivnostni svet čokolade in kakava.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Četrtek, 24.11.
VIA DEI SAPORI: SODOBNA ZGODOVINA ITALIJANSKEGA VINA
Knjigo Nova zgodovina italijanskega vina bo predstavil njen urednik, priznani italijanski somellier Walter Filiputti. Predavanje bo spremljala degustacija, ki jo bosta pripravila italijanska kuharska mojstra, nagrajena z Michelinovo zvezdico, Teresa Covaceuszach iz restavracije Sale e pepe in Alessandro Gavagna iz restavracije La Subida.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Petek, 25.11.
ENJOY ITALY: HITRO OHLAJEVANJE JEDI V SODOBNI KULINARIKI
Obiskovalci, ki so pozorni na okusno in zdravo prehrano bodo na delavnici spoznali značilnosti hitrih ohlajevalcev in njihovo delovanje.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Sobota, 26.11.
ENJOY ITALY: ZGODBA O DESTILATIH
Lisa Tosolini, iz znane družine proizvajalcev žganih pijač, bo predavala o destilatih o njihovi uporabi in uživanju ob različnih priložnostih. Razlaga bo obogatena z degustacijo.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Več informacij o dogodkih na: lubiana@ice.it, 01 422 43 70