As férias de Natal estão chegando, é quase certo que você já experimentou vinho quente este ano. Mas você já experimentou o Vin Brule, o vinho quente que é o hit da temporada? Nós temos a receita e este é o seu segredo!
Vin Brule isso é posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂
Ingridientes
- 1,5 litra rdečega vina
- 3 palčke cimeta
- 250g de açúcar
- nekaj klinčkov
- lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
- malo muškatnega oreška
- ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
- 5 do 10 brinovih jagod
- zvezdasti janež
Preparação
Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!