万岁,今天是世界 Nutella 日!因此,连续14年,2月5日都以这种美味的涂抹酱为标志,它早已不再只是面包上的涂抹酱,而且往往也是甜点的主要成分。更何况Nutella在这段时间有了自己的咖啡馆和酒店,我们还认识了白色Nutella!
为了 世界花生酱日 se lahko zahvalimo ameriški blogerki Sari Rosso, ki je prvi svetovni dan Nutelle obeležila 2007 年 2 月 5 日. Ta je kmalu postal svetovni fenomen, oboževalci pa so svojo strast do Nutelle delili prek družbenih omrežij s pomočjo fotografij, receptov, pesmi in sporočil. Leta 2015 je “dolžnost” preložila na 费雷罗, podjetje, ki je zaslužno za ta slasten čokoladno-lešnikov namaz. Pri Ferreru tako vsako leto poiščejo ambasadorja Nutelle, nekoga s Sarino predanostjo, ki vse ljubitelje Nutelle nato vodi skozi sam praznik. Danes vas torej ne sme nihče okregati, če vas zaloti z žlico (ali prsti) v Nutelli!
在 Instagram 上查看此帖子
Kako proslaviti 5. februar, svetovni dan Nutelle?
Na uradni spletni strani imajo nekaj norih predlogov, s katerimi lahko danes počastimo ta oboževan namaz.
- pripravite jed z Nutello;
- fotografirajte se z Nutello;
- ustvarite umetniško delo, ki ga navdihuje Nutella;
- pripravite originalno kombinacijo okusov – kombinirajte Nutello z nečim, kar nikoli ne bi pričakovali;
- razkrijte svojo prvo izkušnjo z Nutello;
- podarite ali pošljite Nutello ljudem, ki jih imate radi;
- naredite zabavo ali video zabavo z Nutello;
- napišite pesem ali skladbo o Nutelli.
Da pa bo vse skupaj nekoliko lažje, imamo za vas odličen recept za pito iz listnatega testa z Nutello! Nam se cedijo sline že samo ob pogledu na fotografijo, pa vam?
Sestavine (za 8 kosov)
- 2 zvitka listnatega testa
- 2个蛋
- 1个蛋黄
- 120 g lešnikove moke
- 120 g Nutelle (15 g/porcija)
准备
Nutello segrejte nad vodno kopeljo na majhnem ognju in jo nenehno mešajte. Nato odstavite z ognja in dodajte dve jajci, eno po eno, nato pa še lešnikovo moko. Vse skupaj stepete z metlico, dokler ne dobite gladke kreme.
En zavitek listnatega testa razvaljate, ga položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanj vlijete kremo do približno 2 cm od roba. Pokrijete z drugim razvaljanim zavitkom iz listnatega testa ter s prsti in s plosko stranjo noža pritisnete robove skupaj in ob pekač, da združite obe plasti listnatega testa. Postavite v hladilnik za 30 minut.
Ko vzamete sladico iz hladilnika, z vilicami nabodete površino in naredite okrasne vzorce, kot želite, ali pa z nožem na površino zarežete diamante.
V skledi z eno žlico hladne vode stepete rumenjak in premažete sladico. Nato jo za 25 minut postavite v pečico pri 200° C. Po 25 minutah temperaturo znižate na 170° C in pečete še 10 minut. Pito vzamete iz pečice in jo pred serviranjem ohladite. Pa sladek dober tek!
Več receptov za sladice, navdihnjene z Nutello, boste našli 这里.