在卢布尔雅那老城区,我们找到了中庭。iv。餐厅的烹饪品种繁多,他们的特色和特长是用 sač 和 peka 烹制菜肴。这是巴尔干半岛最古老、最健康的食物烹制方式。他们用 peka 烹制羊肉、小山羊肉、小牛肉和美味佳肴......
V staremmestnemjedru Ljubljane najdemo AtriumNo. IV. Kulinarična ponudba restavracije je zelo raznovrstna, njihova posebnost in specialiteta pa je priprava jedi pod sačem in peko. To je najstarejši in najbolj zdrav način priprave hrane na Balkanskem polotoku. Izpod peke pripravljajo jagenjčka, kozlička, teletino in slastno hobotnico. Vse to pripravljajo večinoma v največjem prostoru za goste, kjer se nahaja odprt kamin. Tam lahko obiskovalci ob prijetnem ognju in vonju po drvih opazujejo, kako kuharski mojster pripravlja peko. Ponujajo tudi lahkomediteransko hrano, kot so rižote, testenine, ribe (brancin, tuna, škampi, romb, zobatec, …) in meso na različne načine. Pri pripravi hrane dajejo poudarek na oljčnem olju, vinu, balzamičnem kisu, francoskem konjaku in svežih mediteranskih zeliščih. Poleg goveje in juhe z jurčki si lahko želodec pogrejemo z odlično begovo čorbo, bosanskim loncem, brodetomin istrskimkotloms tartufi. Za sladek konec si lahko privoščimo dobro sladico. Seveda niso pozabili niti na žlahtno kapljico, izbiramo lahkomed vini in peninami znanih slovenskih vinarjev. Ljubitelji mehurčkov si lahko privoščijo Simčičev medot, Kristančičev puro-rose, Isteničeva prestige brut inmichelle, Simončičeve zlato semiško, kraško penino in vsem dobro znano srebrno radgonsko penino. Poskusimo lahko tudi vina slovenskih vinarjev, kot so Stojan Ščurek, Edi Simčič, Dušan Kristančič, Kristančič Movia, Aljoša Jankovič, Tomaž Prinčič, Branko inVastja Čotar, vina iz Vipave, Jože Kupljen, Danilo Steyer, Franc Martinčič in Šturm.