接骨木浆果金汤力水是夏季的理想饮品!
Brez dvoma je priprava domačega bezgovega sirupa odličen način za koriščenje cvetov s čudovitim vonjem, toda za tiste, ki želijo poskusiti nekaj drugačnega, je bezgov gin prav tako čudovita in nenavadna alternativa.
Bezgove cvetove je najbolje nabirati v sončnem dnevu, spodaj pa si lahko preberete, kako jih v nekaj korakih uporabiti v različici izjemno priljubljene pijače – gin & tonica.
配料
- 6至8朵新鲜采摘的接骨木花
- 磨碎的柠檬皮
- 一勺糖粉
- 500毫升杜松子酒
准备
Bezgove cvetove očistimo in jih nato položimo v velik lonec ali kozarec. Dodamo limonino lupinico, sladkor v prahu in prelijemo z ginom. Posodo pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Mešanico precedimo skozi filtrirni papir za kavo, gazo ali kaj podobnega, in nalijemo v čisto steklenico. Bezgov gin postrežemo s tonikom ter veliko ledu in že lahko uživamo v osvežilnem ginu s poletnim okusom.