fbpx

Bistra

med mostišČarji in kartuzijanci z vrhnike na verd ni daleč, niti ne na prej do bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. danes ima v delu kompleksa prostore tehniški muzej slovenije z znamenitimi titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. tu je ...

基本信息
地址
Bistra

Bistra
联系
日程
od torka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure (januar, februar) ali od 10. do 19. ure (ostali meseci), ob ponedeljkih zaprto
接触
(01) 750 57 42

MED MOSTIŠČARJI IN KARTUZIJANCI

Z Vrhnike na Verd ni daleč, niti ne na prej do Bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. Danes ima v delu kompleksa prostore Tehniški muzej Slovenije z znamenitimi Titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. Tu je obnovljena in na novo odprta Gostilna Bistra. Skozi notranjo opremo dihajo stoletja in prostor navdajajo z občutkom prijetne domačnosti. Strežejo različne jedi od testenin in zrezkov, jedi z žara, do rib in zelenjavnih jedi. Posebno mesto imajo divjačinske specialitete in žrebičkovi stejki, k čemur se odlično poda jurčkova omaka in slastni sirovi štruklji. Za poobedek se prileže sezonska kostanjeva torta in morda kozarček mošta. Vendar pa se tista prava poslastica obeta že v kratkem. Kulinarični mojster Matjaž Podberšek namreč pripravlja ponudbo jedi, s kakršnimi so se nekoč prehranjevali ljubljanski mostiščarji in pozneje bistriški menihi. Mostiščarska kuhinja je osredotočena predvsem na divjačino, raznovrstne okusne gobe, kartuzijanska pa na jedi iz peči, zlasti sladkovodne ribe in veliko zelenjave. Gostilna Bistra organizira tudi poroke in pojedine za večje zaključene družbe. Ob nedeljah je priporočljiva rezervacija.

Previous
拉坎蒂纳

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。