热巧克力时间到了!随着天气越来越冷,人们渴望温暖的夜晚,蜷缩在毯子下,喝着美味的热巧克力。今年,让我们忘掉现成的热巧克力混合物,而是学习如何准备自制的奶油热巧克力和布丁,这会给家里的每个人留下深刻的印象。
Najboljšo 热可可 pripravijo v Parizu. Parižani namreč vedo, da mora biti vroča čokolada kremasta in zelooooo gosta. Za domačo kremasto vročo čokolado pa ne potrebujemo nujno težke smetane, ampak jo lahko pripravimo tudi iz mleka, kančka čokoladnega pudinga in kakovostne čokolade. Tukaj je recept za domačo kremasto vročo čokolado s pudingom, ki je odličen način za razvajanje ob zimskih večerih, ki so pred nami.
Recept za kremasto vročo čokolado s pudingom
Sestavine za kremasto vročo čokolado s pudingom:
- 500毫升牛奶
- 130 g temne čokolade, nasekljane
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja
- 1 ½ čajne žličke pudinga v prahu
- ½ žličke vaniljeve arome, po želji
- ½ žličke cimeta, po želji
- 盐少许
Navodilo za pripravo kremaste vroče čokolade s pudingom
Mleko prelijemo v kozico in segrejemo na kuhalniku. Toplemu dodamo koščke temne čokolade in počakamo, da se raztopijo. Ves čas počasi mešamo. Ko se čokolada raztopi, dodamo sladkor in puding v prahu. Po želji začinimo s cimetom, vaniljo in soljo. Postrežemo in uživamo!