您可能将肉桂储存在香料柜最后面的一个瓶子里。是时候把它移到架子前面并享受它所有的健康益处了。肉桂实际上来自树皮!只有一种“真正的肉桂”,它原产于斯里兰卡。它被称为锡兰肉桂。让我们看看在菜肴中添加肉桂的一些重要原因。
Akne
Cimet ima protimikrobne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju aken. Ta začimba lahko ubije bakterije in glive, ki povzročijo spremembo pigmentacije. Je tudi odličen vir močnih antioksidantov, ki ščitijo vaše telo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, kar lahko povzroči vnetje kože in vodi do aken.
皱纹
Prosti radikali lahko prispevajo tudi k prezgodnjemu staranju kože, kar povzroča gube, pigmentacijo in kožne spremembe. Antioksidanti v cimetu upočasnijo ta proces z zaščito celic. Cimet lahko celo poveča proizvodnjo kolagena.
Cirkulacija
Ima vazodilatacijski (sproščujoč) učinek na krvne žile – rezultat je izboljšana cirkulacija. Če vzamete manj kot žlico cimeta dva do trikrat na teden, bi lahko dejansko izboljšali splošno zdravje. Cimet lahko kar potresite po kosmičih, dodajte v jogurt ali kavo.
血压
Znižanje krvnega tlaka pomeni, da je zaščiten tudi celoten srčno -žilni sistem. V eni 学习 so raziskovalci ugotovili znatno znižanje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka s kratkotrajno porabo cimeta pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2. Približno 1 čajna žlička na dan je prava količina, da izkoristite koristi brez škodljivih učinkov na krvni tlak oz. krvni sladkor.
Holesterol
Cimet pozitivno vpliva na holesterol, kar pomeni tudi boljše zdravje srca, saj lahko visoka raven holesterola poveča tveganje za bolezni srca. 学习so pokazale, da lahko cimet poveča “dober” holesterol, medtem ko lahko dnevni odmerek (pol do dve žlički) cimeta pomaga znižati skupni holesterol, “slab” holesterol in trigliceride. Vse to lahko vodi do bolj zdravega srca.
Pomirja želodec
Če imate pogosto težave z želodcem ali težave s prebavo, razmislite o dodajanju cimeta v prehrano. 研究人员 z univerze RMIT so ugotovili, da lahko dodajanje cimeta v hrano zmanjša želodčno kislino (zmanjša plin in prebavne neprijetnosti), zaradi česar se bo vaš želodec (in vi) počutil bolje.
Pomaga pri boju proti okužbam
Cimet ima protivirusne, proti glivične in protibakterijske lastnosti, kar pomaga ohranjati vaše telo zdravo. ” Raziskovalci, so ugotovili, da je cimet na prvem mestu med najbolj priljubljenimi zelišči in začimbami na svetu glede na visoko zaščitne ravni antioksidantov.
Antioksidanti pomagajo telesu popraviti poškodovane celice in se boriti proti prostim radikalom, kar pomeni manj okužb in bolezni.