婚礼蛋糕的历史和婚礼蛋糕本身一样悠久。它的传统可以追溯到古代。当时,蛋糕是用酵母面团制成的甜糕点,用蜂蜜加甜,并填充坚果。蛋糕作为婚礼仪式一部分的象征意义始于古罗马人和希腊人。最初的人们将婚礼蛋糕打碎在新娘头上,作为失去童贞的标志,祝愿新婚夫妇生育,而在希腊,婚礼派对上向新婚夫妇扔小蛋糕,祝愿他们在婚姻中生育。多层蛋糕出现于17世纪。在图片中查看随着时间推移的婚礼蛋糕。
Poročne torte imajo dolgo zgodovino in bogato tradicijo. So več kot le posladek. Z njimi je povezan cel obred in veliko simbolike (razrez torte, prvi kos, barva torte …). Njeni začetki segajo v Antiko, običaj, ki je predhodnik današnjega, pa se je pojavil v 17. stoletju. Tedaj so gostje za mladoporočenca izdelali sladek stolp iz tort oz. kolačev. Višja kot je bila torta oz. stolp, več sreče naj bi to prineslo mladoporočencema v zakonu.
阅读更多: 食谱:舔手指的米尔卡蛋糕
Večnadstropne torte, kot jih poznamo danes, so se v Franciji pojavile v 18. stoletju, ko je stolp iz tort oz. kolačev zamenjala večnadstropna torta. Ta se je do danes precej spreminjala, zato si poglejmo njeno stilsko preobrazbo 在过去的100年里.
P. S. Prvi pisni viri o svečkah na torti so se pojavili leta 1802, svečke pa naj bi bile na Goethejevi torti za njegov 53. rojstni dan.