我们为您准备了一个美味的食谱:用免烤饼干制成的草莓蛋糕!甜点不仅看起来漂亮,而且味道也非常好。
Jagodna torta iz piškotov ne rabi pečice, njena sočnost in kremnost pa vas bosta preprosto navdušili!
配料
- 500 克 草莓
- 400 g piškotov
- 200毫升牛奶
- 1 香草糖
Za kremo
- 200 g sladke smetane
- 600 ml gostega jogurta
- 150 g sira mascarpone
- 2 vaniljeva sladkorja
- 150 克 糖粉
- 2 vrečki želatine
- 10 žlic vode
准备
Želatino in vodo zmešajte v skledi in pustite, da nabrekne. Sladko smetano stepite, vmešajte sladkor v prahu, vaniljev sladkor, jogurt in mascarpone ter vse skupaj zmešajte. Želatino grejte tako dolgo, da se ne raztopi, nato pa nežno vmešajte pripravljeno kremo. Piškote najprej razporedite ob pekaču za torto, še prej pa jih z ene strani namočite v mleko, ki ste mu primešali vaniljev sladkor. Piškote položite tudi na dno pekača. Nanesite polovico kreme, dodajte na koščke narezane jaogde in na jagode položite piškote, ki ste jih namočili v mleko. Preko teh piškotov porazporedite preostalo kremo in postavite torto v hladilnik, da se dobro ohladi (najmanj 6 ur, najbolje preko noči). Ko je pripravljena, jo okrasite z jagodami (cele ali narezane) in z lističi mete. Pa sladek dober tek!