阳光明媚的日子需要清爽的甜点,这道甜点就是其中之一。这道甜点唯一累人的就是等待。这是冷冻草莓冰淇淋的食谱。
Pripravili smo recept za ledene jagode s sladoledom, sladico, za katero ne potrebujete veliko sestavin, med drugim pa je preprosta tudi sama priprava. Slastno!
Sestavine za ledene jagode s sladoledom:
- 250 克 草莓
- 500 ml smetane za stepanje
- 250 g sira maskarpone
- 70 g sladkorja v prahu
- 125 g jagodnega sladoleda
- 75 gramov čokoladnega sladoleda
- 75 gramov vaniljevega sladoleda
- 200 g piškotov spekulas
Priprava ledenih jagod s sladoledom:
Odvijte nekaj prozorne folije za zavijanje živil in si jo dajte na pult. Nanjo položite kepico jagodnega sladoleda, kepico vaniljevega sladoleda, kepico čokoladnega sladoleda in kepico jagodnega sladoleda. Zavijte folijo in malce povaljajte, da dobite obliko rulade. Sladoled postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
Jagode očistite in narežite na tanjše kolobarje. Razporedite jih po ožji stekleni posodi, kolobar poleg kolobarja, in sicer tako, da so jagode tako po dnu posode kot tudi po stenah. V ločeni posodi zmešajte sir maskarpone, smetano za stepanje in sladkor v prahu, da dobite lahko kremo. Eno plast kreme razporedite po pekaču, v sredino položite sladoledno ‘rulado’ in zapolnite posodo s preostalo kremo. Na vrh položite drug poleg drugega piškote spekulas in sladico za 4 ure postavite v zamrzovalnik. Ko je pripravljena, jo obrnite in narežite. Pa dober tek!
Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videu.