Recept: ledene jagode s sladoledom

Sončni dnevi kar kličejo po osvežilnih sladicah in tale je prav gotovo ena izmed njih. Pri tej sladici je naporno le čakanje. Tukaj je recept za ledene jagode s sladoledom.

Pripravili smo recept za ledene jagode s sladoledom, sladico, za katero ne potrebujete veliko sestavin, med drugim pa je preprosta tudi sama priprava. Slastno!

Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.
Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.

Sestavine za ledene jagode s sladoledom:

  • 250 g jagod
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 250 g sira maskarpone
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 125 g jagodnega sladoleda
  • 75 gramov čokoladnega sladoleda
  • 75 gramov vaniljevega sladoleda
  • 200 g piškotov spekulas

Priprava ledenih jagod s sladoledom:

Odvijte nekaj prozorne folije za zavijanje živil in si jo dajte na pult. Nanjo položite kepico jagodnega sladoleda, kepico vaniljevega sladoleda, kepico čokoladnega sladoleda in kepico jagodnega sladoleda. Zavijte folijo in malce povaljajte, da dobite obliko rulade. Sladoled postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
Jagode očistite in narežite na tanjše kolobarje. Razporedite jih po ožji stekleni posodi, kolobar poleg kolobarja, in sicer tako, da so jagode tako po dnu posode kot tudi po stenah. V ločeni posodi zmešajte sir maskarpone, smetano za stepanje in sladkor v prahu, da dobite lahko kremo. Eno plast kreme razporedite po pekaču, v sredino položite sladoledno ‘rulado’ in zapolnite posodo s preostalo kremo. Na vrh položite drug poleg drugega piškote spekulas in sladico za 4 ure postavite v zamrzovalnik. Ko je pripravljena, jo obrnite in narežite. Pa dober tek!

Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Fraisier glacé

Fraisier glacé ! et son coeur ultra rafraîchissant 🙂

Objavil/a Chefclub dne Sreda, 18. april 2018

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši multipraktiki 2021: ultimativni nakupni seznam