fbpx

配方:Nutella 热巧克力也是冷巧克力饮料

Recept za vročo čokolado z Nutello

含有能多益 (Nutella) 的热巧克力是寒冷天的热饮。尽管我们大多数人都非常乐意在面包上涂上厚厚的花生酱,但这并不是我们使用这种著名的榛子酱的唯一方法。另外,Nutella 热巧克力是用完罐子里所有 Nutella 的好方法(你知道,底部或边缘总会留下一些 Nutella 酱,扔掉它会让我们心碎 - 好吧,不再了! )。加 Nutella 的热巧克力也可以变成冷巧克力饮料。

Imate radi 热可可?什么 花生酱? Potem imamo za vas dobiten recept, ki vam vzame le nekaj minut! Nutello lahko v domači kuhinji uporabimo na številne načine, tudi za vročo čokolado oz. hladen čokoladni napitek. Vroča čokolada z Nutello je odličen način, da se do konca ”znebite” vse Nutelle, ki ostaja v kozarčku, potem ko več kot toliko iz njega ne moremo postrgati z nožem ali žlico.

阅读更多: 食谱:Nutella 奶昔,无需搅拌机制备 #milkshake

Pričarajte si vročo čokolado oz. čokoladni napitek, ki se mu ne bo mogla upreti nobena družina. Osnovni recept lahko začinite s čokoladnim ali lešnikovim likerjem, rumom ali vaniljevim izvlečkom in ščepcem soli.

Vroča čokolada z Nutello je lahko tudi hladen čokoladni napitek.
Vroča čokolada z Nutello je lahko tudi hladen čokoladni napitek.

P. S:. Čeprav se zdi, da vroči napitki poleti niso najboljša izbira, ni tako. Če namreč za zajtrk pijemo toplo pijačo, telesu že zjutraj povemo, da se bo moralo čez dan pospešeno ohlajati. Tako je pitje toplih oz. vročih napitkov celo koristno, kajti telo se čez dan lažje in hitreje začne spopadati z vročino.

Recept za vročo čokolado z Nutello:

Sestavine za vročo čokolado z Nutello:

  • 2 žlici Nutelle (ali ostanki Nutelle)
  • 2,5 dl mleka (navadno, sojino, riževo …)

Postopek priprave vroče čokolade z Nutello:
Mleko segrejemo, a ne dovolimo, da zavre. Prelijemo ga v skodelico, dodamo Nutello in mešamo, dokler se namaz povsem ne raztopi. Postrežemo samostojno, lahko pa vroči čokoladi na vrhu dodamo stepeno sladko smetano. Če vročo čokolado delamo iz ostankov Nutelle, mleko najprej prelijmo v lonček z Nutello, tega hermetično zapremo, ga v slogu barmana, ki pripravlja koktajl, dobro pretresemo in prelijemo v skodelico. Če želimo namesto toplega hladen napitek, pustimo, da se vroča čokolada delno ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Pa veselo sladkanje!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。