2016 年斯洛文尼亚美食日将于 11 月 18 日举行,其中心活动将是传统的斯洛文尼亚早餐。斯洛文尼亚粮食日提醒公众为民众提供当地环境中的优质食品的重要性,并特别注意流动和保持清洁环境的重要性。今年已是连续第六年。你的盘子里还会有一块涂有蜂蜜和黄油的面包,你会用牛奶清洗它吗?
Dan slovenske hrane 2016 和 tradicionalni slovenski zajtrk bo letos potekal 2016 年 11 月 18 日 (od leta 2011 ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru). Ste vedeli, da več kot polovica slovenskih mladostnikov ne zajtrkuje? Nepravilne prehranske navade vodijo do zdravstvenih težav (debelost, sladkorna bolezen …), zajtrk pa je pomemben košček v mozaiku zdravega življenja.
Zajtrk je energija za nov dan, je energija za telo in možgane. Dnevno bi sicer morali zaužiti tri glavne obroke in do dve malici.
阅读更多: 美式早餐确实是甜品
Dan slovenske hrane opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter nudi podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem (letno Slovenija uvozi za skoraj dve milijardi evrov hrane in surovin za hrano), tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga ta dan strežejo v številnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, pa opozarja na pomembnost tega obroka za zdrav način življenje in prehranjevanja.
In kaj vsebuje tradicionalen slovenski zajtrk? Med, maslo, mleko, kruh in jabolko.
更多信息:
tradicionalni-zajtrk.si