Dan slovenske hrane 2016 in tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk 2016
Zadnjič posodobljeno: :

18. novembra bo potekal Dan slovenske hrane 2016, katerega osrednji dogodek bo tradicionalni slovenski zajtrk. Dan slovenske hrana opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, posebna pozornost pa je namenjena tudi pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. Letos poteka že šesto leto zapored. Se bo tudi na vašem krožniku znašel kos kruha z medom in maslom, ki ga boste poplaknili z mlekom?

Dan slovenske hrane 2016 in tradicionalni slovenski zajtrk bo letos potekal 18. novembra 2016 (od leta 2011 ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru). Ste vedeli, da več kot polovica slovenskih mladostnikov ne zajtrkuje? Nepravilne prehranske navade vodijo do zdravstvenih težav (debelost, sladkorna bolezen …), zajtrk pa je pomemben košček v mozaiku zdravega življenja.

Čas je za kruh, maslo in med.
Čas je za kruh, maslo in med.

Zajtrk je energija za nov dan, je energija za telo in možgane. Dnevno bi sicer morali zaužiti tri glavne obroke in do dve malici.

PREBERITE ŠE: Ameriški zajtrk je v resnici sladica

Dan slovenske hrane opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter nudi podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem (letno Slovenija uvozi za skoraj dve milijardi evrov hrane in surovin za hrano), tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga ta dan strežejo v številnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, pa opozarja na pomembnost tega obroka za zdrav način življenje in prehranjevanja.

Kolikokrat na teden si privoščite zajtrk?
Kolikokrat na teden si privoščite zajtrk?

In kaj vsebuje tradicionalen slovenski zajtrk? Med, maslo, mleko, kruh in jabolko.

Dodatne Informacije

Več informacij:
tradicionalni-zajtrk.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako shujšati in živeti bolj zdravo, brez diete